A brit versenyző 2018 óta egyszer sem hagyta ki az Olasz kört, de kezdi hiányolni a sárga trikót a gyűjteményéből.
Nem először indulsz olyan Girón, ami külföldről rajtol, nehezebbé teszi ez a versenyt, vagy nincs nagy különbség?
Én nem bánom, hiszen új helyekre juthatok így el. Sose voltam még Magyarországon például, mindig jó új helyeket megismerni. Na meg ez általában azt is jelenti, hogy van egy extra pihenőnapunk, szóval ez számomra nem probléma.
Giro d'Italia
„Nem játszadozni jöttünk a Giróra” – egy őrült nap története a 14. szakasz főszereplőitől
22/05/2022 08:19
És mit gondolsz, lehet bármelyik magyar szakasznak szerepe a verseny kimenetelére?
Ezek nyilván nem olyan szakaszok, amiken megnyered a versenyt, de elveszíteni el tudod. Az első nap is trükkös, az időfutam mindig nehéz. A harmadik napon remélhetőleg sprint lesz, de az első szakaszok mindig arról is szólnak, hogy kerülnöd kell a stresszt és a bukásokat.
Az emlékezetes 2018-as Giro óta minden évben visszajössz a versenyre. Azért, mert úgy érzed, meg kell nyerned, vagy egyszerűen mindig úgy gondoltad, hogy itt van a legjobb esélyed háromhetest nyerni?
Nem arról van szó, hogy megszállott lennék ezzel a versennyel kapcsolatban. Szeretem a Girót, szeretek itt versenyezni, de nem vagyok rágörcsölve a győzelemre vagy ilyesmi.
Korábban mondtad, hogy jövőre talán már rád férne valami új.
Igen, hiszen ahogy el is hangzott, elég régóta járok vissza. Sokat fektettem ebbe a versenybe, sokat is kaptam vissza tőle, de ideje lesz továbblépnem.
https://i.eurosport.com/2022/05/07/3368095.jpg
A Touron Roglic és Pogacar ellen is kéne menned, gondolod, hogy készen állsz erre?
Az egyértelmű, hogy milyen erősek, ráadásul folyamatosan jól mennek, szóval nem lenne egyszerű ellenük. De voltam már rózsaszínben, voltam már pirosban a Vueltán, de a sárga még hiányzik a gyűjteményemből, jó lenne akár egy napig is viselni. Összetettet nyerni nehéz lenne, de meg szeretném majd próbálni.
Eddig a teljes pályafutásodat egy csapatnál töltötted. A te korodban lévő versenyzőknek, akár Bardetnak vagy Adamnak jól bejött a csapatváltás, te gondolkodtál ezen?
A szerződésem lejár az év végén, szóval sose lehet tudni. Egyelőre a Giróra koncentrálok, utána pedig leülünk megbeszélni a csapattal, vagy ha már nem szeretnének folytatást, akkor valahol máshol.
Vissza az idei Giróhoz: tavaly ott voltál a dobogón, a két versenyző, Bernal és Caruso, akik akkor előtted végeztek, most nincsenek itt. Te vagy így az esélyes?
A verseny minden évben más, mások is vannak itt a mezőnyben. Vannak korábbi győztesek is, Carapaz nyilván, Nibali…
Gondolod, hogy Nibali esélyes?
Nem mondom, hogy esélyes, de nyert már itt korábban, ráadásul kétszer… mondj mást, akinek ez sikerült. A tapasztalat sokat számít ebben a sportban, nem mindig csak azon múlik, milyen erősek a lábaid.
Vannak még más korábbi dobogósok is a mezőnyben, Lopez, Valverde. Ezek a srácok mind elég tapasztaltak abban, hogy jól menjenek három héten át, szóval kemény és érdekes verseny lesz.
Giro d'Italia
Gazdát cserélt a rózsaszín trikó, Yates duplázott, Dumoulin kiszállt - összefoglaló
21/05/2022 15:55
Giro d'Italia
Yates nyerte a Giro eddigi legkomolyabb szakaszát, Carapaz rózsaszínben
21/05/2022 15:31