Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Nehéz szavakba önteni mindazt, ami szombaton ért minket”

Bodnár Gergő

Frissítve 08/05/2022 - 09:34 GMT+2

Szombaton is elképesztő volt a magyar közönség, a Girón induló három versenyzőnk újabb életre szóló élménnyel lett gazdagabb. Fetter Erik volt a legközelebb a szakaszgyőzteshez, az Eolo-Kometa versenyzője a 45. helyen zárta az időfutamot.

Fetter Erik

Fotó: AFP

Újabb felejthetetlen napon van túl a Girón induló három magyar versenyző, a visegrádi befutó után, a budapesti egyenkéntin is elképesztő tömeg várta őket.

Mindannyian óriási szurkolást kaptak a 9.2 kilométer során, a belvárosban tömött sorokban álltak az emberek, a Ponty utcában uralkodó állapotokra pedig nincsenek szavak.
A három magyar versenyző közül, Fetter Erik zárt a legjobb helyen, az Eolo-Kometa versenyzője a 45. helyen fejezte be az időfutamot. Erik 38, Peák Barna 39, Valter Attila 50 másodpercet kapott a szakaszgyőztes Simon Yates-től, aki szombaton nem csak Tom Dumoulint, hanem – a rózsaszín trikót megtartó–Mathieu van der Poelt is megelőzte.
"Hagytam, hogy a nézők elvonják a figyelmemet a versenyről, mert ennek a szakasznak egyszerűen minden pillanatát ki akartam élvezni. Tényleg hihetetlen volt az egész, természetesen arra figyeltem, hogy a lehető legjobban menjek, és egy jó időfutamot teljesítsek”–értékelt Valter Attila a csapata honlapján.
Az FDJ versenyzője a 9.2 kilométeres időfutam minden méterét kiélvezte, a Ponty utcában tényleg elképesztő hangulat fogadta, végül 51 másodperc hátránnyal jött meg a szakaszgyőztes, Simon Yates mögött.
„Nem bántam meg semmit, mindent megtettem, kihajtottam magam. Amikor elkezdtem a cél előtti emelkedőt, akkora szurkolást kaptam, hogy egyszerűen nem tudtam visszafogni magam, és sprintelnem kellett. Kicsit később picit megfizettem érte, de azért bőven volt időm kiélvezni ennek a csodálatos napnak minden egyes percét.”
A szombati időfutamot bajnoki trikóban, és egy extra, erre az alkalomra festett piros-fehér-zöld sisakban letekerő Fetter Erik a 45. helyen zárt, így ő lett a legjobb magyar versenyző.
Lehetett volna ez akár kicsivel jobb eredmény is, ha két alkalommal nem tartják fel Eriket.
„Jól ment az egyenkénti, jól éreztem magam, de egyszer egy autó, egyszer meg két motoros tartott fel, szóval az annyira nem segített. Ott veszítettem egy picit, de ennek ellenére a vezetőség elégedett volt velem, és szerintem sem mentem rosszul” – mesélte Fetter Erik szombat este az Eurosportnak.
Fetter Erik (Twitter: EoloKometaCyclingTeam)
„Ami a szurkolókat illeti: nehéz szavakba önteni mindazt, ami szombaton ért minket és az egész országot. Még fel sem dolgoztam, kelleni fog pár nap ahhoz, hogy realizálni tudjuk, mi is történt ebben a két napban. Életre szóló élményt kaptunk a szurkolóktól, köszönöm mindenkinek, aki kilátogatott és bíztatott minket.”
„Abban bíztam, hogy ezen a távon jól fogok menni, a rövid időfutam fekszik nekem, és jól is éreztem magam a pályán. A csapatnál nagyon sokat tesznek azért, hogy a lehető legjobb bringákat kapjuk, mind az országútra, mind az időfutamra, illetve nem kevés időt szántunk a csapattal arra, hogy javítsunk a pozíciómon. Mindent kiadtam magamból, de ilyen közönség előtt nem is lehetett tartalékolni. Elképesztően sokan voltak kint”– mondta Peák Barna, aki az 51. helyen zárta az időfutamot.
A Wanty versenyzője ma már azért dolgozik (vélhetően a felvezetővonat utolsó embereként), hogy Biniam Girmay a lehető legjobb helyről indíthassa el a sprintjét.
Vasárnap Balatonfüredre érkezik a mezőny, a Giro harmadik magyarországi szakaszát, 12.15-től közvetítjük élőben az Eurosporton.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés