Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Erik hálája, Nibaliék gondjai és Landa tippje – exkluzív Giro-nyilatkozatok

Nagy Benjámin

Frissítve 05/05/2022 - 21:01 GMT+2

A szerdai naphoz hasonlóan csütörtökön is online sajtótájékoztatók sorát tartották a Giro d’Italia csapatai. A szervezők a stábokkal egyeztetve időrend szerint előre beosztották, kinek mikor van „jelenése” a média képviselői előtt, így mindenki precízen megtervezhette a napját és a budapesti vagy épp visegrádi edzését.

Fetter Erik bringájának festése közelről

Fotó: Eurosport

Szerencsére utóbbiból, ezzel együtt pedig a szurkolókkal való találkozásokból is akadt bőven.
A versenyzők többsége az ilyenkor megszokott, átlagosnak mondható, helyenként közhelyes válaszokat adta, hiszen egyrészt elég sokszor nyilatkoztak már az esélyeikről vagy a szerepükről, másrészt egy nappal a rajt előtt nyilván nem a tippelgetés, a „mi lesz a következő három hétben?” kérdés jár a fejükben.
Ennek ellenére volt, aki egészen érdekes vagy fontos gondolatokat osztott meg, és nem csak simán letudta a kötelező köröket. A sajtótájékoztatók felépítése is teljesen máshogy zajlott: az Eolo-Kometából például mindenki rendelkezésre állt, a Borából Wilco Kelderman és Jai Hindley, valamint Emanuel Buchmann és Lennard Kämna a saját hotelszobájukból, kettesével jelentkeztek be, míg a Bahrainesek megadták a módját az alkalomnak, hiszen a háttérben a szponzorfalat és a bringát is elhelyezték, Mikel Landa és Pello Bilbao pedig egy piros székre csücsülve váltották egymást.
Nézzük tehát a csütörtöki legeket!
  • A legrövidebb sajtótájékoztató: az Israel-Premier Tech hét, azaz hét (!) perces eseménye
  • A legrosszabb sajtótájékoztató: az Astanáé – szegény Vincenzo Nibali és Miguel Ángel López a gyenge internetkapcsolat miatt csak húsz perc késéssel tudott kapcsolódni, és az akadozás miatt nagyjából semmit sem lehetett érteni abból, amit mondani akartak
  • A legjobb kérdés: az olasz kolléga a Pannon Cycling Teamről érdeklődött Fetter Eriknél.
Valter Attilával és Dina Mártonnal együtt a Pannonnál versenyeztetek. Milyen szerepe volt a pályafutásotokban a csapatnak? – szólt a kérdés.
Mindegyikünk számára nagyon fontost, hiszen a karrierünk első nagyobb lépését jelentette. Alapvetően mountain bike-osként megkaptuk az esélyt, hogy országúton versenyezzünk. Nagyon hálásak lehetünk és vagyunk is, hogy anno létrehozták a Pannont” – válaszolta Erik.
picture

… és Fetter Erik bringája kicsit távolabbról

Fotó: Eurosport

  • A legjobb válasz: Kelderman és Hindley lerántotta a leplet a Bora taktikájáról, aztán jött egy kis dicséret Budapestnek
„Ketten megyünk az összetettért Jai-jal, és csak verseny közben dől el, ki lesz a kapitány. Beszéltünk egymás között is a taktikáról, máshogy kell csinálnunk, mint 2020-ban, hogy ne fordulhasson elő ugyanaz – hiába álltunk ketten a dobogón akkor, egyikünk sem nyert” – nyilatkozta Kelderman, majd jött Hindley:
Hasonló formában vagyok, mint két éve, úgyhogy bármi összejöhet, pláne egy ilyen csodálatos környéken. Tényleg nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, érezzük, hogy nagyon jó a hangulat. Mindig izgalmas egy olyan országban kezdeni egy háromhetest, ahol még sosem volt rajt korábban. Egyértelmű, hogy nagyon sokat jelent ez a pár nap a magyar kerékpársportnak.”
  • A legrövidebb sajtótájékoztató legegyenesebb válasza: Giacomo Nizzolo
„Rágyúrtam az emelkedőkre az utóbbi hetekben, úgyhogy lehet, már nem csak a teljesen sík befutók kedveznek nekem. Azért is hajtunk, hogy pontokat gyűjtsünk a csapatnak, mert nem akarunk kiesni a WorldTourból.”
  • A legnagyobb jós: Mikel Landa
„Szerintem Carapaz és Yates fog harcolni a győzelemért, és már a pénteki szakaszon kialakulhatnak nagyobb különbségek. Ha tippelnem kéne, egy 20-30 főből álló csoport fog harcolni a szakaszgyőzelemért.”
Folytatás, egyben kezdés pénteken, forza Giro!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés