Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy igazán jó hír: Valverde is ott lesz a budapesti Giro-rajton!

Bodnár Gergő

Publikálva 23/11/2021 - 18:02 GMT+1

A 2022 végén visszavonuló Alejandro Valverde elmondta, az utolsó szezonjában két nagy körön szeretne indulni, de a Tourra biztosan nem tér vissza.

Alejandro Valverde

Fotó: AFP

Száz százalékos biztonsággal ki tudom jelenti, hogy a 2022-es lesz pályafutásom utolsó szezonja. Negyvenkét éves vagyok, 21 éve tekerek, hova nyomjam tovább? Eljött az idő a visszavonulásra.
Ebben az idézetben nincs semmi új, ezt egy ideje már tudjuk. Alejandro Valverdét jövőre láthatjuk utoljára a mezőnyben, 2022 végén tényleg visszavonul. Arra már tavaly is tett utalásokat, hogy többé nem indul a Tour de France-on, és ezen az elhatározásán nem is fog változtatni. Nyilván a pontos, 2022-es versenyprogramja még nincs meg, de Valverde azért egy-két fontos információt elárult az utolsó évéről.

„Két nagy körön szeretnék részt venni, és az egyik nyilván a Vuelta lesz. A Tourral én már végeztem, ezt korábban is elmondtam, oda biztosan nem fogok visszatérni.”
Ezek alapján tényleg minden esély megvan rá, hogy a 42. születésnapját áprilisban ünneplő Valverdét láthatjuk majd jövőre a budapesti Giro-rajton.
Ezen kívül a jól megszokott versenyein szeretne indulni, vagyis az Amstel és a Fléche-Wallonne mellett a Liége indulása szinte biztos, az utolsó versenye nyilván a Vuelta lesz, arról viszont még nem született döntés, hogy például a Flandrián (ahol első, és eddigi egyetlen részvétele alkalmával a 8. helyen zárt) ott lesz-e a rajtnál.
picture

Alejandro Valverde a Criterium du Dauphinén, 2021-ben

Fotó: AFP

„Bár hivatalosan kétéves szerződésem van, versenyzőként tényleg a következő év lesz az utolsó. Utána majd kitaláljuk, milyen formában maradok a Movistarnál, mert nem szeretnék eltávolodni sem a csapattól, sem a sportágtól. Jó lenne például valamilyen formában az utánpótlással foglalkozni.”
Valverde a 2002-ben indult profi pályafutása során eddig csak egyetlen alkalommal, 2017-ben vett részt a Girón. Akkor egy hegyi befutós szakaszgyőzelem mellett, Nibali és Chaves mögött a harmadik helyen zárt összetettben. Vagyis alakuljon számára bárhogy a jövő évi olasz kör, biztosan úgy vonulhat vissza, hogy mindhárom nagy körversenyen állt legalább egyszer a dobogón.
Forrás: rtve.es, ciclismoafondo.es
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés