Miben bízhat Carapaz, mi lehet az esélye Veronában?

Carapaz egy hajszállal talán jobb időfutam-menő, de Hindley eddig mindig ott volt a nyomában. Ráadásul az ecaudorinak hátrafelé is figyelnie kell, mert Mikel Landa nincs messze tőle. A dobogó biztos ugyan, de a Bahrain versenyzője fél percen belül van hozzá képest.
De térjünk vissza a győzelemért folytatott harcra. Eddig nyolc időfutamot tekertek egymás ellen, és hétszer Carapaz volt a jobb. Az egyetlen alkalom, amikor Hindley lenyomta őt, a 2018-as Vueltán volt, de azt az egyenkéntit az ecuadori valószínűleg elengedte. Majdnem hat percet kapott ugyanis a győztes Chris Froome-tól, és Hindley is gyorsabb volt nála egy perccel.
Országúti Világbajnokság
Valter Atiéknak fogalmuk nem volt, hol állnak a vb-n, Pogačar és van Aert kiakadt
28/09/2022 - 08:03
A többi hét alkalommal Carapaz volt a jobb. A különbség azonban mindössze egyszer volt nagyobb, mint egy perc. A 2019-es Giro kilencedik szakaszán az ecuadori két és fél percet vert Hindleyre. Valószínű azonban, hogy az ausztrál akkor nem adott bele mindent.
Ami talán a leginkább extra, hogy ezen a 2019-es Girón egyszer már lenyomták egymás ellen a veronai 17 kilométert, akkor Carapaz 1:12-t, Hindley 1:18-at kapott a győztes Chad Hagától.
https://i.eurosport.com/2022/05/28/3382697.jpg
Mérvadó lehet talán még a két idei összecsapásuk. A Tirrenón egy, a mainál egy picivel rövidebb távon az ecuadori 18 másodpercet adott az ausztrálnak, a budapesti 9 kilométeren pedig 6 másodperc döntött Carapaz javára.
Amikor tehát mindketten igazán komolyan vették az időfutamot, általában ilyesmi különbségek, azaz másodpercek döntöttek kettejük között. Kijelenthető tehát, hogy Carapaz a jobb időfutam-menő, de nincs akkora különbség, hogy a verseny igazán izgalmasa lehessen Veronában.
Tehát Hindley tegnapi akciója három és fél kilométerrel a Passo Fedaia csúcsától, jó eséllyel el is döntötte a versenyt a javára. Óriási balszerencse vagy egy bukás kellene ahhoz, hogy Carapaznak reális esélye legyen fordítani. Ráadásul az ecuadori második helye sincs biztonságban, az idei két időfutamon verte Landát, de ha a tegnapi szakasz után benne maradt több, a baszk akár még veszélyes is lehet rá.
https://i.eurosport.com/2022/05/28/3382675.jpg
Megkerülhetetlen, úgyhogy álljon itt néhány szó a 2020-as Giróról, amikor Hindley szintén rózsaszínben kezdte meg az egyenkéntit, és végül elvesztette a versenyt. Szinte kizárt, hogy megismétlődjön az akkori forgatókönyv, az ugyanis egy teljesen más helyzet volt. Akkor Tao Geoghegan Harttal azonos idővel kezdték meg a mindent eldöntő időfutamot, és végül 39 másodperc döntött az Ineos versenyzője javára.
via részben Het Nieuwsblad
Országúti Világbajnokság
Ha minden jól megy, Hindley mégis ott lehet a vb-n
17/09/2022 - 14:17
Vuelta a España
Juan Ayuso: „Még mindenben fejlődnöm kell, de már látszik, hogy nyerhetek háromhetest”
15/09/2022 - 08:20