Szerdán végre hivatalosan is bemutatták a 2022-es Giro három magyarországi szakaszát, a prezentáción pedig három olyan versenyző (Valter Attila, Dina Marci, Fetter Erik) is jelen volt, akiknek reális esélyük lehet arra, hogy jövő májusban ott legyenek a mezőnyben. Bár már elég régen volt, amikor Valter Ati viselhetette a rózsaszín trikót, azt a három szakaszt nem csak mi, természetesen ő sem tudja elfelejteni.
„Egészen elképesztő visszanézni ezeket a képeket, és látni magam rózsaszínben. Ez egy olyan trikó, amit kevesen mernek megálmodni maguknak, megmondom őszintén, én sem terveztem előre” – mondta Valter Attila, a Giro tegnapi útvonalbemutatóján.
„De ennél is durvább volt az, amit utána itthonról kaptam. Ilyen reakcióra végképp nem gondoltam. Azt talán hamarabb elhittem, hogy felvettem a rózsaszínt, mint azt, hogy milyen hatása lesze ennek Magyarországon. Nagyon újszerű volt az egész, szerintem nekem és a szurkolóknak egyaránt. Elképesztő mennyiségű üzenetet kapok mind a mai napig, olyanok is keresnek, akikkel oviban találkoztam utoljára.”
Giro d'Italia
Lengyel Tomi: "Idén minden magyar bizonyította, hogy helye van a Girón"
21 ÓRÁJA
Ati a prezentáción természetesen a három magyarországi szakaszról is mesélt, neki például kifejezetten szimpatikus a nyitónap, amikor a Visegrádi Fellegvár mellett lesz a befutó.
„Szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy Visegrádra vitték az első szakasz végét, talán követik a neten az edzéseimet, és tudják merrefelé készülök:) Nagyon örülök annak, hogy ott lesz a befutó, Visegrád tényleg egy kiváló edzőterep, Erik és Marci is sokat szokott járni arrafelé. Remélem, a magyar szurkolók ezrei feltolnak majd minket arra az utolsó emelkedőre.”
Amire a legtöbben kíváncsiak Atival kapcsolatban az nyilván a programja, amiről persze még korai beszélni, de számára egy dolog biztos: nagyon szeretne ott lenni a budapesti rajton.
„Kaptam egy elég érdekes kérdést a szezon végén a csapatomtól, arra voltak kíváncsiak, hogy ha rajtam múlik, Girót vagy Tourt szeretnék. Hát remélem, a Tour de France még várat magára. Mondtam nekik, hogy nálam a magyarországi rajt miatt a választás nem is lehet kérdés. Szóval remélem jövőre egyértelmű lesz, hogy jövök a Giróra, és hasonló szerepet kapok, mint idén.”

Valter Attila szeretne ottlenni jövőre a Girón

Fotó: Twitter

Ha Valter Attila ott lesz – márpedig jó eséllyel ott lesz – az FDJ Giro-keretében, akkor már a nyitónap kapcsán elég nagyok lesznek vele szemben az elvárások. A magyar szurkolók visegrádi szakaszgyőzelemről álmodnak, de ezzel ő is tisztában van.
„Meg kell nyerni a visegrádi szakaszt. A legegyszerűbb terv számomra az, ha minden nap ezzel a gondolattal ébredek. És ez így megy nagyjából két hete. Szerintem itthon nyerni jóval nehezebb feladat lesz, mint egyszer felvenni a rózsaszín trikót. Mikor mindenki téged figyel, mikor mindenki tőled várja a győzelmet, az jelenti az igazán extra terhet. Van fél évem, hogy mindezzel fejben megbírkózzak. De a képességem megvan ahhoz, hogy újra hozzak egy jó eredményt, bár a többnapos versenyek eleje nekem soha nem szokott kifejezetten jól menni. Mindig kell 5-6 szakasz, hogy igazán belelendüljek. Talán ha a hatodik nap jönne hozzánk a Giro, több esélyem lenne:) De ettől még persze szeretnék úgy érkezni a budapesti rajtra, hogy sikerüljön valami maradandót alkotnom.”
Kerékpár
„Valter Attila nagyon hamar, elég komoly eredményeket érhet el”
17/11/2021 10:41
Kerékpár
Cavendish és a többiek: Top5 átigazolás az idei szezonból
15/11/2021 09:03