Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter Attila: „Nagyon bejött a murva, de a vége már az erőről szólt”

Bodnár Gergő

Publikálva 20/05/2021 - 10:11 GMT+2

Alaposan átírta az összetettet a Giro szerdai, mini-strade bianchés szakasza. Bernal jelezte, hogy nagyon rendben van, Evenepoel elég mínuszos napot zárt, Valter Ati pedig kicsúszott a Top 10-ből.

Valter Attila a 2021-es Giro d'Italia 11. szakaszán

Fotó: AFP

A murvás részeket kifejezetten élveztem, jól haladtam, de a vége már csakis az erőről szólt”
– írta nekünk Valter Attila a Giro d'Italia szerdai szakasza után. Az FDJ versenyzője sokáig kiválóan helyezkedett, minden percet élvezett a fehér murvás utakon, de a szakasz végére elfogyott az ereje. Onnantól kezdve próbálta minimalizálni a veszteségeket, és ebben az egyik csapattársa, Rudy Molard is a segítségére volt.
Ati végül bő három percet kapott Egan Bernaltól, és kicsúszott a Top 10-ből. De jól ismerjük, ő aztán nem fogja feladni a harcot. Sőt, nehogy pont ebből a napból – és persze a rengeteg biztató üzenetből – merítsen erőt a folytatásra. És az erő kelleni is fog, hisz közeledik a szombat és a Zoncolan, az idei Giro egyik legbrutálisabb hegye.
Kicsit hullámvasút volt számomra a szakasz
– nyilatkozta Attila az FDJ honlapjának.
"Az első kavicsos szektort sikerült remek pozícióból kezdenem, és kifejezetten jól éreztem magam. Haladt a bicó, előjöttek a montis érzések. A második szektorban láttam pár versenyzőn, hogy némileg szenved, így élre álltam, és kicsit meghúztam a sort. A harmadik szektorban már nem mentem olyan jól, az utolsóra pedig tényleg elfogyott az erőm. Próbáltam figyelni az evésre, de elképzelhető, hogy ez kavart be. A szakasz végére tényleg hiányzott némi erő, ezért nagyon kellett, hogy Rudy velem maradjon és vigye a tempót. Neki köszönhetően próbáltuk menedzselni a hátrányt.”
És itt álljunk meg egy pillanatra, mert szerencsére elértük Atit tegnap este, és ő azt írta, hogy kifejezetten sokat evett és ivott, de ettől még tényleg nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy valami ott nem stimmelt.
„Tíz kilométerrel volt csak hosszabb a szakasz, mint kellett volna” – mesélte nekünk a Giro szerdai napjáról Attila.
„A murvás részeket kifejezetten élveztem, jól haladtam, de a vége már csakis az erőről szólt. Nekem hirtelen elzárták a csapokat, onnantól kezdve már minimalizálni kellett a hátrányt. A második szektorban, mikor a mezőny elé jöttem, még biztosra mondtam volna, hogy az elejében jövök meg. Ott tényleg nagyon jók voltak a lábaim, ezért próbáltam tempót növelni. Ez így utólag lehet, nem volt jó ötlet, mert később kicsit visszavett a mezőny, de meg akartam próbálni.”
picture

Valter Attila és Rudy Molard (photo: Sirotti)

Fotó: Twitter

Attila szerdán bő három percet kapott Bernaltól, és visszacsúszott a tizenharmadik helyre összetettben. Jelenleg 3.51-re van a rózsaszín trikótól, de csak 36 másodpercre a tizedik helytől.
"Én nem élem meg csalódásként ezt a napot
– mondta Philippe Maduit, az FDJ sportigazgatója.
"Ha megnézzük az Attila előtt záró srácokat, nincs miért szégyenkeznünk. Mi megtettük, amit kellett, szerintem csapatként nagyot mentünk. Lehet, hogy kaptunk némi időt, de nem fogjuk feladni a harcot. Kevesen gondolták volna előzetesen, hogy képesek leszünk arra, amit ezen a Girón már elértünk. Higgyétek el, messze még a vége."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés