Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter Attila: „Ebből a szakaszból erőt lehet meríteni a folytatásra”

Bodnár Gergő

Frissítve 12/05/2021 - 10:40 GMT+2

Valter Attila és Dina Marci is óriásit ment kedden, mindkét magyar szökésben volt a Giro tegnapi szakaszán. Valter Ati átvette a vezetést a fiatalok versenyében, így ő lett az első versenyző a magyar kerékpársport történetében, aki megszerzett egy megkülönböztető trikót valamelyik háromhetesen

Valter Attila - Luca Bettini/AFP

Fotó: AFP

„Érdekes dolog a kerékpársport, mert ha nem szerzem meg a trikót és mondjuk a tizenötödik helyen zárok, azt mondtam volna, hogy ez nem egy sikeres nap számomra. Mert őszinte leszek, itt a verseny elején azért még eléggé szenvedtem” - mondta Ati a 4. szakasz után.
Így viszont teljes a siker, mert megvan a fehér trikó, ráadásul elől jöttem meg, ami nekem egy óriási eredmény. Ebből a napból tényleg erőt lehet meríteni a folytatásra.
Attila – akárcsak az Alps-on - korábbi csapattársával és jó barátjával, Dina Marcival együtt szökött, ő hazaért és a hatodik helyen zárt, az Eolo-Kometa versenyzőjét azonban az utolsó emelkedőn megfogták.
„Nehéz magabiztosnak lenni, ha ilyen mezőnyben és ekkora nevek mellett tekersz. Néha még nekem is nehéz elhinni, hogy így megyek, de azért kezdem érezni, hogy lehet keresnivalóm. Remélem, hogy számomra nem ez volt a maximum itt a Girón” – mondta Valter Attila, aki azzal, hogy a keddi szakaszon ennyire elől jött meg, és csak 44 másodpercet kapott Dombrowskitól, feljött az 5. helyre összetettben.
„A sportigazgatók majd eldöntik, hogy mostantól mi lesz a taktikánk, de nem szabad elfelejteni, hogy van a csapatunkban egy nagyon rutinos Rudy Molard, akinek valószínűleg kevesebb rossz napja lesz, mint nekem, de természetesen mindent megteszek azért, hogy a lehető legtovább nálam maradjon a fehér trikó. Meglátjuk, mit hoz a verseny, szeretnék majd Molard közelében maradni a fontos napokon, és esetleg még szökni. Mert most már bennem is megvan a vágy, hogy újra bekerüljek az elmenésbe, és harcoljak a győzelemért."
Valter Attila Giro d'Italia 4. szakasz
Ati a keddi teljesítményével nemcsak feljött az 5. helyre összetettben, hanem átvette a vezetést a fiatalok versenyében (24 másodperccel megy az astanás Vlasov előtt). Ez történelmi eredmény, hisz korábban egyetlen magyar kerékpáros sem viselt megkülönböztetett trikót valamelyik háromhetesen (persze, erre eddig csak a 7 Grand Touron induló Bodrogi Lacinak lehetett volna lehetősége, meg tavaly Atinak).
Elnézve a szerdai szakasz szintrajzát, minden esélye megvan arra, hogy Valter Attilának nyugodt napja legyen, és gond nélkül megtartsa a fehér trikót. Csütörtökön azonban jön az első „igazi” hegyi befutó.
Ezzel azonban (még) nem kell foglalkozni, most örüljünk annak, hogy ma egy magyar kerékpáros viselheti a fehér trikót a Girón.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés