Három emlékezetes nap rózsaszínben, de melyik volt a legszebb pillanat? Már a nagy rajt előtt történelmi volt ez a Giro, hisz két magyar is ott lehetett a mezőnyben. Ráadásul két olyan magyar versenyző, akik gyerekkori barátok, sokat tekertek együtt, és természetesen a mai napig nagyon jóban vannak. Most ők ketten mesélnek arról, mi történt a 6. szakasz végén, az eredményhirdetés közben.
„A Girónak és talán az egész eddigi pályafutásomnak az volt legjobb része, amikor rózsaszín trikósként felhívtak a színpadra” – mesélte Valter Attila csütörtökön, a Bálnában tartott Girós sajtótájékoztatón.
„Nyílik a nagy led fal, kilépek a fotósok elé, Dina Marci meg pont akkor érkezik a célba. Szegény sokkot kapott a látványtól. Állt, és csak nézett a színpad előtt. Nekem ez a pillanat nagyon sokat dobott az egész díjátadón. Nyilván azért is, mert akkor vettem fel először a mezt, de másnap, amikor megint kijöttem rózsaszínben, Marci már nem állt ott. És így az egész nem is volt akkora feeling. Nagyon jól jött ki az egész, tudtunk egymásnak kiabálni, senki nem értette mit mondott nekem, de nem idézném, mert nem sajtóképes.J Viszont így az egész tényleg egészen elképesztő élmény volt.”
Lombard körverseny
Valter Attila: "Ez lehetett volna még jobb is"
10/10/2021 09:25
„Tényleg pont akkor értem be a célba, amikor Ati kilépett a színpadra” – mesélte nekünk Dina Marci még május 13-án, a szakasz utáni este.
„Menet közben kérdeztem az egyik olasz csapattársamat, hogy ki vezet összetettben, mert Atival már korábban beszéltünk róla, hogy lehetne esélye a trikóra. De nem jó nevet mondott, így kicsit el is szomorodtam magamban. Aztán úgy értem be, hogy ott állt rózsaszínben. Pont meglátott, nyilván elkezdtem neki üvölteni.”

Dina Marci és Valter Ati

Fotó: Twitter

Miközben az Eolo-Kométánál mindenki csalódott volt - az amúgy Gino Mader által megnyert szakasz után -, Marci egész este mosolygott.
„Számunkra amúgy nem volt egy túl jó nap, az egyik csapattársam pont fel is adta a Girót, mindenki szomorú arcot vágott a befutó után. Én viszont a célba érkezéstől kezdve a következő szakasz rajtáig végig mosolyogtam. Nem tudtam mást csinálni, a gyerekkori barátom megszerezte a rózsaszín trikót, ez nekem egy olyan pillanat volt, mintha én nyertem volna szakaszt.”

Az előző nap legfontosabb sporthíreit és legizgalmasabb cikkeit megkaphatod minden reggel a postaládádba. Annyi csak a dolgod, hogy ezen a linken feliratkozol a hírlevelünkre.
Lombard körverseny
Valter és Fetter a Lombardián, de mire számíthatunk tőlük?
08/10/2021 16:01
European Championships
Akit nem lehetett lerázni – Sonny Colbrelli hazai pályán lett Európa-bajnok
13/09/2021 16:15