Nagyon rég volt a 2007-es Vuelta, sokkal közelebbi élmény a tavaly októberi Giro. A két időpont között 13 év telt el, ennyit kellett várni arra, hogy Bodrogi Laci után újra magyar kerékpárosért szurkolhassunk valamelyik nagy körversenyen.
Az előző idényben Valter Attila (köszönhetően annak a 20. szakasznak) egy nagyon emlékezetes Giróval ajándékozott meg minket, most pedig itt egy újabb olasz kör, ahol már két magyar versenyző indulhat.
Azt már jó ideje tudjuk, hogy Valter Attila (FDJ) ismét részt vehet a Girón, de idén csatlakozik mellé gyerekkori barátja, Dina Marci, aki bekerült az Eolo-Kometa 8 fős keretébe (Fancesco Gavazzival, Manuel Bellettivel, Edward Ravasival, Vincenzo Albanesével, Lorenzo Fortunatóval, Samuele Rivivel és Mark Christiannal együtt).
Giro d'Italia
Vasárnap is marad rózsaszínben Valter Ati!
14 ÓRA
Marci egyértelműen a tavaszi teljesítményével győzte meg a szakvezetést, hiszen a Coppi e Bartalin három, a Tour of the Alps-on pedig egy napig viselte a hegyi trikót, utóbbi versenyen ráadásul kétszer is szökésben volt.

Dina és Valter

Fotó: Eurosport

Bár úgy vágott neki a szezonnak, hogy az Eolo-Kometa a május 12-én kezdődő magyar körversenyre nevezi, a két többnaposa után a vezetőség úgy tűnik meggondolta magát, és lehetőséget ad neki a most szombaton rajtoló Giro d’Italián (ami azt jelenti, hogy Fetter Eriket a Tour de Hongrie-n láthatjuk).
Május 8-án tehát egy olyan háromhetes kezdődik, ami számunkra biztosan történelmi lesz. Hisz korábban még soha nem fordult elő, hogy két magyar versenyző is részt vegyen valamelyik nagy körversenyen.
Giro d'Italia
"Nem tudom leírni ezt az érzést" - Riport Valter Ati első napjáról rózsaszínben
18 ÓRA
Giro d'Italia
„A rózsaszín trikó óta hozzá sem lehet férni, akkora király lett Ati”
21 ÓRA