Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Merlier nyerte a Giro első sprintjét, a magyarok rendben megjöttek

Kálmán Laci

Frissítve 09/05/2021 - 19:12 GMT+2

Az Alpecin sprintere pályafutása legfontosabb győzelmét szerezte, Gaviriát csapattársa szorította neki a kordonnak.

Tim Merlier - Giro d'Italia 2021, 2. szakasz

Fotó: Getty Images

Tim Merlier némi meglepetésre húzta be a Giro első mezőnyhajrás szakaszát. A legnagyobb esélyesnek tartott Caleb Ewan csak tizedikként jött meg.

Ez történt

A nap elején rögtön elgurult egy háromfős szökés, nem meglepő módon három olasz, Tagliani, Marengo és Albanese lépett el a többiektől. Az egyetlen kategorizált emelkedőt Dina Marci csapattársa, Albanese vitte el, így a kék trikó egy napra biztosan az EOLO-Kometához került.
Nem sokkal később kapott egy defektet, ami után kénytelen volt hátramaradni a főmezőnyhöz. Ez ugyan pech, de legalább a trikót elvitte. A másik kettőt huszonhattal a vége előtt fogták meg. A rózsaszín trikós Ganna növelte előnyét az utolsó részhajránál, ő vitte el ugyanis a három jóváírás-másodpercet Evenepoel előtt, aki így bejött Almeida elé összetettben.
A rendkívül szűk út miatt nagyon fontos volt a helyezkedés a végén. Ez a Lottónak például nem is sikerült jól, így a sokak által favoritnak tartott Ewan nem volt versenyben a győzelemért. Gaviria erősnek tűnt, azonban az egyik saját embere, Molano kis túlzással felkente őt a kordonra, így végül annak örülhetett, hogy bukás nélkül megúszta.
A sprintet Merlier nyerte, Nizzolo és Viviani előtt. A most visszatérő Groenewegen negyedikként jött meg. Összetettben Ganna tizenhárom másodperccel vezet Affini előtt.

A szakaszgyőztes – Tim Merlier (Alpecin-Fenix)

2021 eddig kifejezetten jól alakul Merlier számára. Viszonylag sokat versenyzett idén, és jól ment az egynaposokon is, megnyerte a Samynt és dobogós lett a Dwars door Vlaanderenen. A győzelmének köszönhetően végképp teher nélkül versenyezhet.

A magyarok

Mind Valter Attila, mind Dina Marci gond nélkül lehozta a napot, mindketten rendben megjöttek a főmezőnnyel.

A nap száma - 10

Giacomo Nizzolo még mindig nem nyert szakaszt a Girón. Második helyen jött meg, összességében már tizedszer.

A nap nyilatkozata

„Ez egy eléggé speciális nap Belgium számára. Örülök, hogy ezzel a győzelemmel tiszteleghetek Wouter Weylandt előtt.” (Tim Merlier)

Ez jön

Hétfőn már kevésbé valószínű sprintbefutó, ugyanis a nap második felében három kategorizált emelkedő is vár a mezőnyre. Sőt, tizenöttel a vége előtt lesz egy jó kis falacska is, ami a klasszik sprintereknek lehet, hogy sok lesz.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés