Magyarországról rajtol a 2022-es Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny.
Amint a cyclingnews szakportál kiemelte, jövő szerdán Budapesten mutatják be a három magyarországi szakaszt, az ünnepségen jelen lesz Valter Attila, aki az idei Girón három napon át viselte az összetettben vezető bringásnak járó rózsaszín trikót, valamint a Giro 1987-es győztese, az ír Stephen Roche.
Magyarország eredetileg tavaly lett volna házigazdája a Grande Partenzának, de a koronavírus-járvány miatt a versenyt őszre halasztották és teljes egészében Olaszországban rendezték. A 105. Giro d'Italia május 6-án rajtol, a három magyarországi szakasz után 9-én szünnap és az olaszországi transzfer következik a cyclingnews szerint. A verseny május 29-én ér véget.
Giro d'Italia
Lengyel Tomi: "Idén minden magyar bizonyította, hogy helye van a Girón"
20 ÓRÁJA
Az eredeti tervek szerint tavaly egy rövid budapesti időfutammal kezdődött volna a Giro, ezt követően Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokra került volna sor. Magyarországot korábban még egyik háromhetes verseny sem érintette.
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos június elején jelentette be, hogy kormány-előterjesztést dolgoztak ki a jövő évi Grande Partenza és az első három szakasz magyarországi megrendezéséről. A Girót szervező RCS Sport egy hónapja közölte, hogy jövőre külföldön kerül sor a viadal Nagy Rajtjára.
Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke az MTI megkeresésére kiemelte: teljes szemléletváltás történt néhány éve a kerékpársportban, emellett Magyarország mint turisztikai desztináció is felértékelődött az elmúlt években.
"Egy olyan patinás sportturisztikai és egyben médiaprodukciót, mint a Giro d'Italia, a szervezői nem vihetnek akárhová. A világ második legnagyobb kerékpáros körversenyének szervezője méltó helyszínnek tartja Magyarországot a Giro márkanév építéséhez? Hogy igen, az közös sikerünk" - jelentette ki az MKSZ elnöke.
Kerékpár
„Valter Attila nagyon hamar, elég komoly eredményeket érhet el”
17/11/2021 10:41
Kerékpár
Cavendish és a többiek: Top5 átigazolás az idei szezonból
15/11/2021 09:03