Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Landa: „Agresszív és harcos Mikel leszek”

Soós Péter

Frissítve 10/05/2021 - 12:50 GMT+2

Primož Roglič és Tadej Pogačar erejéről, jelenlegi formájáról, a Giróról és további terveiről is beszélt a spanyol kerékpáros a Ciclismo a Fondonak.

Mikel Landa

Fotó: Eurosport

Milyen volt a felkészülés az Itzulia óta?
Rögtön a verseny után Tenerifére utaztam, ahol 15 napot töltöttem el. Visszatérve átpakolom a bőröndömet és megyek tovább, de nagyon jól jött ez az összetartás. Furcsa volt az előző év, és az idei sem indult valami jól. Rövidebbek az edzőtáborok, állandóan buborékban vagyunk még a csapatom belül is, kevesebb versenyzővel. Azért voltunk páran a girós keretből, ez pedig jót tesz az egységnek.
Milyen hangulatban szálltál fel a Kanári-szigetekre tartó repülőre?
Elégedetten hagytam el Baszkföldet, bár nem tudtam elérni célomat, a szakaszgyőzelmet. Messze voltam a legjobb formámtól, a két szlovén pedig magasan a többiek felett állt.
Mikel Landa
A Girón kell top formában lenni, de nem volt rossz érzés, hogy nem tartasz ott, ahol szeretnél hazai pályán?
Nem sokan vesznek részt ezen az olasz kör előtt, de azért a hazai versenyen ott akarsz lenni és száz százalékot nyújtani. Csúcsformában természetesen jobban ment volna. Primož Roglič és Tadej Pogačar minőséget képviselnek, mindenhol, ahol elindulnak, száz százalékon pörögnek. Közel kell hozzájuk lenni, aztán várni a támadás lehetőségét.
Nem demoralizáló, hogy ilyen nehéz őket legyőzni?
Egyáltalán nem, mindig is jobbak voltak nálam. Egyébként örülök, hogy egy mezőnyben lehetünk, és egyszer büszkén mesélem majd, hogy velük tekerhettem.
Mi lehet ellenük a megfelelő taktika? Bár a Girón nem indulnak.
Pontosan ez (nevet). Az én favoritom egyébként Egan Bernal. Nemrég nyert Tourt, s igaz, hogy nem sok versenyen vett részt mostanában, de ahol igen, ott jól ment.
Magadat hol helyezed el a favoritok listáján?
Köztük vagyok. De Nibali, Vlasov, Bardet és Yates is ott lesz.
Milyen Mikel Landát láthatunk a Girón?
Agresszív, harcos és támadó szellemű Mikelt! Idén kevés időfutam lesz, ez pedig fontos ahhoz, hogy legyen esélyem. Bernal és Yates is bátor, bevállalósan tekerő bringások, így miattuk is izgalmas verseny várható. Nekem ez előnyömre válik, jobban szeretem az olyan versenyeket, ahol nem egy csak erős csapat dominál, amelyik nem hagyja még a szökéseseket sem.
mikel landa
Elképzelted már magad rózsaszín trikóban?
Már 2015 óta gondolok erre, amikor először álltam dobogón. Az lenne a non plus ultra számomra, de egy szakaszgyőzelemnek is örülnék. Ilyen lehet a Zoncolan, a Dolomitok vagy az Alpok, amelyek mitikus helyek.
Mi lesz a Tourral, ha a Giro a fő versenyed?
Meglátjuk, hogy leszek majd mentálisan, nagyon sűrű a naptár. Először a francia körön indultam volna, de változott a terv. A Vueltán évek óta nem szerepeltem, talán azt választom majd.
És akkor még ott van az olimpia.
Nem attól függ majd a Tour-indulásom
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés