„Sajnálom, de ez idén nem lehetséges."

Ezt válaszolta arra a kérdésre Remco Evenepoel, hogy túl a rehabilitáción, nulla versenykilométerrel a lábában, élete első háromhetesén ott lesz-e az összetett esélyesek között.
"Tudom, hogy honnan jövök, és min mentem keresztül. Mindenkinek meg kell értenie, hogy tényleg egy komoly sérülésből térek vissza. Szóval idén számomra nincs realitása az összetettnek, amire amúgy is van egy nagyon jó emberünk. Ő Joao Almeida, akit megpróbálok majd hozzásegíteni a lehető legjobb eredményhez. Már tavaly is közel volt a dobogóhoz, ráadásul nem keveset melózott értem a múltban, így pedig még nagyobb örömmel állok be miatta a sorba. Én pedig verseny közben figyelek, tanulok, és próbálok tapasztalatot szerezni.”
Svájci Körverseny
Thomas és Sagan visszatért, akárcsak a korona
20/06/2022 10:42
Lehet, hogy sokan nem hisznek a 21. születésnapját januárban ünneplő Evenepoelnak, de három tényt nem szabadna figyelmen kívül hagyni vele kapcsolatban. Egyrészt tényleg súlyos sérülésből tér vissza (az augusztusi Lombardián többek között eltörte a medencecsontját), másrészt még egy kilométert sem versenyzett idén. És ott a harmadik – igencsak fontos szempont – a tapasztalatlansága. Hisz korábban még soha nem indult háromhetesen, így nem is tudja milyen egy Grand Touron versenyezni.
A kapitánynak szánt (és egyébként az UAE Emirates csapatával hírbe hozott) Almeidával ellentétben, aki tavaly 15 napig viselte a rózsaszín trikót és végül negyedik lett összetettben.

Remco Evenepoel - velonews.com

Fotó: Twitter

"Elég nagy hülyeség lenne azt kérni tőle, hogy azonnal legyen a csapatunk vezetője, miközben az első héten még láthatóan nincs jó formában, és összeszed egy komolyabb hátrányt" - mondta a Quick Step egyik sportigazgatója, Klaas Lodewyck a VeloNews-nak.
„Kemény 8 hónapon van túl, tanulni és figyelni megy erre a Giróra, még mi sem tudjuk, hogyan reagál majd a teste a három héten át tartó terhelésre."
Kerékpár
Ilyen Valter Attila nem annyira titkos élete a meditációtól az ordító zenéig
10/05/2022 18:07
Kerékpár
A showman Evenepoel, aki általánosban még Michael Jacksont is jól tudta utánozni
26/04/2022 09:51