Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dina Marci és a Belletti-mentőakció

Bodnár Gergő

Publikálva 11/05/2021 - 10:26 GMT+2

A vasárnapi nyugis, beszélgetős nap után, tegnap már extrább szakasza volt Dina Marcinak, hisz egy csapattárs bukása miatt hirtelen kapott egy kis feladatot.

Dina Márton és Manuel Belletti

Fotó: Eurosport Player

Vasárnap még nyugis, Valter Attilával beszélgetős nap volt, a Giro 3. szakasza viszont egy fokkal izgalmasabban alakult Dina Marci számára. Az Eolo-Kometa versenyzője mesélt arról, milyen volt Manuel Belletti bukása és hogy segített ő a csapat sprinterének a felzárkózásban.

Nem is akárki bukott, hanem az Eolo-Kometa kiemelt embere, Manuel Belletti, aki ráadásul egy török körös esés miatt törött bordákkal érkezett a Giróra, ami egyébként számára az utolsó lesz, hisz az idény végén visszavonul.
„Konkrétan nem láttam a bukást, gondolom páran összeakadhattak, de Manuel végig előttem ment, így azonnal lehetett reagálni. Nem voltam én név szerint kijelölve mellé, annyi volt megmondva előzetesen, hogy menjünk vele, és segítsük, amennyiben bármi kellene neki” – mesélte Marci hétfő este.
„Tudtam, hogy törött bordával jött, és tényleg rosszul nézett ki a földön fekve. Mivel más nem állt meg, én nyilván segítettem neki. Beszóltam rádión, arrébb húztam az útból, felraktam a bicójára a láncot, és mire megjött az autónk, Manuelt már vissza is ültettem. Ezt követően felértünk a mezőnyre, elkaptuk a sort, de érthető módon nagyon szenvedett, mert már gyorsan is mentünk.”
A Bora tempója miatt valóban hullani kezdtek a sprinterek, előbb Ewan, aztán Groenewegen, Merlier majd Nizzolo is leszakadt, szóval nem volt meglepő, hogy a sérült Belletti nem tudott sokáig a főmezőnyben maradni.
„Beszóltam rádión az autóba, de nem kaptam választ, hogy maradjak-e mellette. Mivel szegény nagyon szenvedett, inkább leszakadtam vele, és együtt tekertünk. Utólag meg is lettem dicsérve, jól csináltam, amit csináltam, és ez a majdnem negyed óra hátrány nekem pont semmit nem számít. Így egyébként még talán könnyebb napom is volt, mintha ott maradok a főmezőnyben, illetve ha csak pár százalékot is segítettem neki hátul, már megérte. Mert Manuel még a gruppettóban is nagyon szenvedett.”
Marci és Belletti végül biztonságban, 14.06-os hátránnyal jött meg, Ewannel, Groenewegennel és a hétfői sprintet megnyerő Merlierrel egy csoportban. Bár Belletti kezét a célba érkezés után azonnal megröntgenezték a Giro mobilkorházában, szerencsére nincs olyan komoly sérülése, hogy ne tudná vállalni a keddi szakaszt.
Vagyis az Eolo-Kométánál szerencsére minden rendben, hisz tegnap két embert adtak a szökésbe, Albanese szépen gyűjtögette a pontokat, így az olasz versenyző a mai szakaszt is kék trikóban kezdheti.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés