Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Akárcsak tavaly, Ganna megint óriási időfutamot ment – ez történt a Giro 1. szakaszán

Bodnár Gergő

Frissítve 08/05/2021 - 20:18 GMT+2

Olasz győzelemmel indult a 2021-es Giro d’Italia, megint Gannáé az első rózsaszín trikó. Az összetett esélyesek közül Almeida, Evenepoel és Vlasov ment jó időfutamot.

Filippo Ganna

Fotó: Getty Images

Újabb komoly teljesítmény Filippo Gannától, az Ineos olasz versenyzője egy tényleg döbbenetes, 58.7-es átlaggal teljesítette a Giro első, 8.6 kilométer hosszú időfutamát, így ismét övé az első rózsaszín trikó.

A torinói egyenkéntin Valter Attila 9.40-es, Dina Marci kereken 10 perces idővel teljesítette a pályát.
.

Ez történt

Akárcsak tavaly Palermóban, megint egy időfutam kezdésként, és újra Filippo Ganna volt a leggyorsabb. Az Ineos olasz versenyzője ugyan a legutóbbi három egyenkéntijét elveszítette (2 Romandia+1 Tirreno szakasz), de amikor a leginkább kellett, komolyan odatette magát. A mai torinói időfutamot 8.47-es idővel nyerte, ami egy igen durva, 58.7-es átlagot jelent.
Ganna 10 másodpercet adott a szintén nagy szakaszt futó Affininek, az összetett esélyesek közül pedig Joao Almeida volt a legjobb, aki 17 másodpercet kapott, és így 4. lett a szakaszon. A másik quick-stepes versenyző, az idei első versenyét futó Remco Evenepoel szintén jól kezdett (7. hely és 19 másodperc hátrány), Nibali, Landa, Yates és Bernal ellenben kapott egy keveset, ha Almeida idejét vesszük alapul.
Persze, ez csak egy rövid egyenkénti volt, és azért nem alakultak ki óriási különbségek az összetett esélyesek között. Vlasov időfutama viszont kellemes meglepetésnek számít, az Astana kapitánya 11. lett a szakaszon, mindössze 27 másodpercet kapott Gannától.

A szakaszgyőztes – Filippo Ganna (Ineos)

Az átlag és az idő önmagáért beszél, Ganna szokás szerint hatalmas időfutamot ment. Akárcsak tavaly, megint övé az első rózsaszín trikó, és elnézve a következő két napot, a 4. szakasz végéig egészen nyugodtan megtarthatja a mezt.

A magyarok

Valter Attila 9.40-es idővel teljesítette a 8.6 km hosszú pályát (ez 53.3-as átlag), Dina Marci meg kereken tíz percet ment. Egyikőjük sem ezen a napon akarta széthajtani magát, bemelegítésnek ez pont jó volt. És nem szabad elfelejteni, hogy ha Ati a 3. héten akar igazán jól menni, akkor a kicsit lassabb kezdést „be kellett vállalni”. Marci pedig már előre jelezte, hogy sokat nem ült az időfutam kerékpárján, így ennek megfelelően nem is vár magától nagy időt.
picture

Filippo Ganna ünnepel az első szakasz után.

Fotó: Getty Images

A nap száma – 58.7

Ekkora átlaggal zárta Ganna a mai időfutamot, vagyis nagyon közel került Rik Verbrugghe 2001-es rekordidejéhez. A belga versenyző abban az évben 58.87-es átlaggal fejezte be a Giro prológját.

A nap nyilatkozata

„A romandiás pofon nagyon kellett, az a vereség egy kicsit észhez térített. Talán jót is tett nekem, hogy a mai nap előtt nem csak rólam szóltak a hírek. Mivel elromlott a rádióm, menet közben semmit nem tudtam az időmről, de legalább tisztán hallottam a szurkolókat, és ők tényleg sokat segítettek.” (Filippo Ganna)

Ez jön

Vasárnap egy szinte teljesen sík nap végén Novarában megy a mezőny, jöhet az első sprint. Meg az első szökés, hisz lesz egy kategorizált emelkedő, szóval a kék trikóért is lehet küzdeni.
picture

Összefoglaló a Giro d'Italia első szakaszáról

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés