Viviani, Gaviria, Ackermann, Demare és Ewan.
Lesznek még rajtuk kívül is jó sprinterek, de ők mindenféleképp kiemelkednek a mezőnyből. A jelenük, a múltjuk, és a csapatuk/segítőik miatt.

Ugyan Demare-t és Ackermann még nem, a másik három versenyző vmár nyert szakaszt a Girón. Nem is keveset, összesen tízet. 

Nézzük milyen évet futott eddig a 102. Giro várhatóan öt leggyorsabb sprintere.Elia Viviani (5 Giro részvétel, 5 szakaszgyőzelem)A részvételeket illetően ő a legrutinosabb, és egyben a ponttrikó tavalyi győztese. Az előző évben (!) négy hajrát nyert, de Romában nem tudta megverni Bennett-et. Aki most nem lesz ott mellette, a német bajnok Ackermann-al ellentétben. Bár Richeze nem került be a keretbe, Jungels, Séneschal és Sabatini is érte dolgozik a hajrákban. A Romandiát kisebb megfázás miatt idő előtt feladó Vivianinak nincs rossz éve, már négyszer nyert, és az UAE Tourról elhozta a ponttrikót.
Fernando Gaviria (1 Giro részvétel, 4 szakaszgyőzelem)2017-ben indult utoljára az olasz körön, még a QS versenyzőjeként. Akkor nem nagyon tudtak mit kezdeni vele az ellenfelek, négyszer nyert, és simán elvitte a ponttrikót. A szeles Cagliaris befutón aratott győzelme, valószínűleg sokak számára emlékezetes. Télen talán az ő csapatváltása volt a legváratlanabb, de egy biztos, az UAE-nél nem keres rosszul. Ami pedig a győzelmeket illeti: idén 3 sprintet nyert (egyszer Sagan, egyszer pedig Viviani előtt), de az UAE Tour óta nem tudott nyerni. Pedig a Tirrenón, és öt különböző egynaposon is elindult.

000_1DW13P.jpg

Fotó: Eurosport

Giro d'Italia
Nincs meglepetés, három olasz csapat kapott szabadkártyát a Giróra
16/01/2020 16:32
Arnaud Demare  (2 Giro részvétel, 0 szakaszgyőzelem)Tavaly áttört egy falat, hisz végre szakaszt tudott nyerni a Touron. Idén Girózik, pályafutása során harmadszor. 2019-ben még nem nyert, de talán nyugodtan leírhatjuk, legalább egy szakaszgyőzelem lenne a minimum elvárás tőle ezen a versenyen.
Caleb Ewan (2 Giro részvétel, 1 szakaszgyőzelem)Gaviriához hasonlóan ő is csapatot váltott, 2014 után hagyta el - nem a legszebb körülmények között - a nevelőegyesületét. Ewan a Lottónál eddig három szakaszt nyert, kétszer a török körön, egyszer pedig az UAE Touron (a hattai gáton!) volt a leggyorsabb. Hansen, de Buyst és Kluge is ott lesz vele, szóval jó sort kapott.
Pascal Ackermann (GT-újonc)A német bajnok és egyben GT-újonc Ackermann az előző és az idei (4 győzelmet hozó) éve után biztos lehetett abban, hogy 2019-ben kap egy háromhetest. Magasra tették a lécet számára, hisz Bennett tavaly háromszor nyert sprintet az olasz körön, és most kifejezetten rosszul esett számára, hogy csak a Vueltára mehet. Nem lenne meglepő, ha az ír sprinter a szezon végén csapatot váltana. Az ő szerződése lejár, Ackermann jövője viszont 2021-ig biztos a Boránál.
Giro d'Italia
Ciccone nem tagadja, Nibali utódja szeretne lenni
16/01/2020 09:13
Giro d'Italia
Evenepoel: "Néha úgy érzem, nem csak egy sima kerékpáros vagyok"
11/01/2020 10:08