Egy némi meglepetésre neutralizált római körözés, melynek végén Sam Bennett nyerte a sprintet. A második helyen záró Elia Viviani behúzta a ponttrikót, Chris Froome pedig ahogy azt kell, szépen végigmosolyogta az utolsó napot. Megnyerte a 101. Girót, így ő a sportág történetének 7. versenyzője, aki mindhárom nagy körversenyen győzni tudott. A címvédő Dumoulin zárt a második helyen, a fehér trikós Lopez harmadik lett.
Ez történtA veszélyes városi körözés miatt egy neutralizált utolsó szakaszt láthattunk, így érdemben csak a sprinterek érdekelte a római zárónap. Sam Bennett lenyomta Vivianit, így három győzelemmel fejezte be a Girót. Az olasz sprinter viszont elvitte a cikláment trikót. Froome végig integette és mosolyogta a római körözést, ő ezt a olasz kört már korábban megnyerte. Övé lett a hegyi trikó is, a fehéret Miguel Angel Lopez viheti haza.

A szakaszgyőztes - Sam Bennett (Bora)Úgy jött el a Giróra, hogy nem volt még háromhetesen szakaszgyőzelme. Most hármat tudott nyerni, de a ponttrikóról lemaradt. Ennek ellenére, számára ez egy szinte tökéletes Giro volt.
Giro d'Italia
Nibali további három évre tervez
09/11/2018 09:24
A nap száma - 7Chris Froome a sportág történetének hetedik versenyzője, aki mindegyik háromhetest meg tudta nyerni. Erre korábban Jacques Anquetil, Alberto Contador, Chris Froome, Felice Gimondi, Bernard Hinault, Eddy Merckx, és Vincenzo Nibali volt képes.

A nap mondása"Igazi álom Romában rózsaszínben tekerni. Kevés ennél nagyobb dolog létezik egy profi versenyző számára."(Chris Froome)

Ez jönEgy nagy szünet, hisz a következő háromhetesig egészen július 7-ig kell várnunk. Nem maradunk viszont sokáig országúti kerékpár nélkül, hisz hétfő este jön egy nagy összefoglaló a 101. Giróról, vasárnap pedig kezdődik a Dauphiné.

Még egyszer nagyon szépen köszönjük, a három héten keresztül tartó figyelmeteket. A hét elején jön egy nagy Giro értékelő podcast, a következő napokban pedig megpróbálunk minden főszereplővel részletesebben foglalkozni!  


Giro d'Italia
Aru a Girón térhetne vissza
06/11/2018 09:28
Giro d'Italia
És ha Dumoulin meggondolná magát?
02/11/2018 09:36