Túl vagyunk a 100. Giro eddigi legnehezebb szakaszán, itt a második pihenőnap, ennek megfelelően a második podcast. Ezúttal is Németh Szabival beszélgettünk a verseny eddigi érdekességeiről (némi Etna + az olaszok gyengélkedése), de elsősorban a motoros okozta bukás, és Nairo Quintana teljesítménye szolgáltatta a legtöbb témát.
Meg persze szóba került az összetettben 1.10 mínusszal álló Vincenzo Nibali, a fél perces hátrány - és a keddi időfutam - fényében rózsaszín-esélyes Tom Dumoulin, és azok a versenyzők, akik feltűnően sokat kaptak a Blockhauson.
ui: a befutó után megkérdezték Nairo Quintanát arról, nem kellett-e volna várni a motoros okozta bukás miatt. Az új rózsaszín trikós ezt válaszolta: "Hallottam a bukást, de akkor már kilométerek óta nagy tempóban mentünk. Azt hittem, nem történt semmi komoly. Épp akkor indult be a verseny, mi a sor elején dolgoztunk. Ilyenkor elég nehéz lassítani, és megállni..."
Giro d'Italia
Tom Dumoulin: A srác a rózsaszín trikó mögött
04/11/2017 09:10
ui2: "Nem szeretném, ha ez az incidens befolyásolná a rendőrség évek óta magas szinten elvégzett munkájának megítélését. A motoros azért állt meg, hogy a rendnek megfelelően, biztosítsa a leszakadó versenyzőket. A hegyi szakaszokon mindig ennek megfelelően dolgozunk, próbáljuk kiíérni és segíteni az összes kisebb csoportot. Egy szerencsétlen véletlennek köszönhető az, ami történt. Tényleg nagyon sajnálom az érintetteket."  
ui3: a keddi időfutamot 13.00-tól közvetítjük az Eurosport 1-en.
Giro d'Italia
Dumoulin: Ilyen egy tökéletes év
12/10/2017 11:42
Giro d'Italia
Giro, nagy rajt, Jeruzsálem
18/09/2017 18:03