Eléhezett edzés közben. Természetesen a Carpegnán. Nem volt nála semmi. Bement az első boltba amit meglátott, és enni kért. "Jó napot, Marco Pantani vagyok és rettentő éhes. Nincs nálam pénz, de ígérem, holnap visszajövök és kifizetem". És visszament. Nem kocsival, kerékpárral. Másnap újra megmászta a Carpegnát.
A legenda (pontosabban a korábbi jó barát, Andrea Agostini) szerint ez az eset megtörtént. Tegnap a Giro mezőnye visszatért Pantani egyik kedvenc emelkedőjére, de nagy akciókat nem láttuk. Mindenki kivárt. Az utolsó pillanatig. Ulissiban volt annyi, hogy megnyerje a szakaszt, Cadel Evans-ben pedig annyi, hogy gond nélkül megérkezzen (mindössze 2 mp -et kapott Quintanától). 37 évesen övé a rózsaszín trikó. Tizenkét évvel azután, hogy először, még teljesen ismeretlen versenyzőként felvehette. Cadel már 2010-ben világbajnokként is vezetett az összetettben, a korábbi esethez hasonlóan egyetlen napig. Mint mondja, Triesztben kell rózsaszínben lenni, de az is jó jel, hogy most náluk a mez. Ilyen csapattal, nem is meglepetés. Morabito, Quinziato... A kapitány külön kitért rájuk az összes tegnapi interjújában. Ez a BMC eddig tényleg nagyon erősnek tűnik.
De akkor mit mondjuk Diego Ulissiről?! Szinte a semmiből került elő, végig megbújt a mezőnyben, és megnyerte a szakaszt. A versenyző, akit legtöbbször azért kritizáltak, hogy nem bírja a viszonylag hosszú és hegyes etapokat. A versenyző, aki korábban csak a klasszikusokra koncentrált. Most lehet változik a helyzet, és számolni kell vele. Davide Cassani (az új olasz szövetéségi kapitány) boldog, de realista. Felhívja a szurkolók figyelmét, hogy kezeljék helyén Ulissi sikereit. Ha most jó megy, az nem jelent automatikusan aranyérmet a szeptemberi vb-n. És nem jelent dobogót sem a Giron.
Giro d'Italia
Giro 2015: nem fogunk unatkozni
07/10/2014 16:00
Sok esélyeshez hasonlóan ugyanis Diego sem tartozik a legjobb ITT menők közé. De már nyert két szakaszt. Ez pedig óriási eredmény a Lamprénak. A legendás, korábbi négyszeres LBL győztes Mauro Argentin saját magát látja viszont Ulissiben, aki tegnapi sikerét feleségének Ariannának ajánlotta. A hölgy ugyanis megjegyezte, amióta megszületett a kislányuk Lia, a papa minden sikere után elfeledkezett róla.
Giro d'Italia
Giro 2015
06/10/2014 16:13
Giro d'Italia
Madonna di Campiglio visszatér
16/09/2014 10:52