Az összetett nem változott. Hiába ült össze szerda reggel mind a 22 sportigazgató. Quintana továbbra is 1.41-el vezet Uran előtt. Vadabbnál-vadabb kérésekkel bombázták a zsűrit, amely végül nem vett le másfél percet a Movistar kapitányának idejéből. Merthogy sok menedzsernek ez volt a kérése. Oleg Tinkov, a Tinkoff csapat tulajdonosa - Formula 1-es mintára - átlátható szabályokat követelt. Igaza van. A kerékpáros mezőny még nincs hozzászokva ahhoz, mi történik, ha huzamosabb ideig (lejtmenetben!) egy motort kell követni. Ezt már Mario Cipollini, a Rai Sport egyik szakértője emelte ki.
Uran és Aru szerda délelőtt a rajtlista aláírása után, látványosan elsétált Quintana mellett. Nem fogtak kezet. Valerio Agnoli (Astana) azonban köszöntötte az új rózsaszín trikóst. Amikor az olasz tv élő elemző műsorában mindezzel szembesítették Arut, ő mosolyogva annyit mondott: „Nem láttam, hogy ott áll Quintana”.

Fotó: Eurosport

Giro d'Italia
Giro 2015: nem fogunk unatkozni
07/10/2014 16:00
Stelvio és a lejtmenet. Erről még jó ideig beszélni fogunk. Patrick Lefevere az Omega sportigazgatója egész egyszerűen lemondásra szólította fel Mauro Vegnit. Eusebio Unzué (a Movistar menedzsere) pedig tartja magát ahhoz, hogy ők nem támadtak.
Stefano Pirazzi viszont akciózott, és a bátorsága szakaszgyőzelmet ért. A Bardiani versenyzője a kék trikót valószínűleg már nem szerezheti meg, de gyermekkori álmát teljesítette. Szakaszt nyert a Giro d’Italián. Kár, hogy az ünneplés pillanatában látványos mutogatásba kezdett. Az eset után Roberto Reverberi csapatvezető és maga a versenyző is elnézést kért a szurkolóktól. Azt azonban ne felejtsük el, Pirazzi rengeteg kritika és 5 év várakozás után nyert végre szakaszt. Ezért kezdett kerékpározni, hogy egyszer győzni tudjon a Giron. Szerdán ez összejött neki, érthető, ha hatalmas tehertől szabadult meg.
Ma ismét jönnek a hegyek, vagyis lehet támadni. Elképzelhető egy komolyabb összefogás Quintana ellen? Az előttünk álló napokban közel 95 kilométert mennek felfelé a versenyzők. Pénteken hegyi időfutam, szombaton Zoncolan. Ha a Movistar első számú embere itt is ad a riválisainak, az lesz a legtisztább. És talán könnyen/könnyebben elfelejthetjük mindazt, ami a Stelviót követő lejtmenetben történt.
Giro d'Italia
Giro 2015
06/10/2014 16:13
Giro d'Italia
Madonna di Campiglio visszatér
16/09/2014 10:52