Annyira Fabio Arura koncentráltunk, hogy el is felejtettük a többieket. Például Rigoberto Urant.  Pedig a tegnapi szakasz egyik nagy nyertese, az Omega kapitánya volt. Továbbra is rózsaszínben tekerhet, és jön az utolsó hét. Kedden Gavia-Stelvio-Val Martello, vagyis 60.5 kilométernyi hegymenet következik. Ütős folytatás.
„Kaptam Arutól és Quintanától, de hoztam Evansen, Majkán és Pozzovivón. Az Oropán jóval gyengébb voltam, most jól mentem. Próbáltam követni Arut, de nagyon durván megindult. Inkább a saját tempómban értem fel. Spórolni kell a lábakkal, mert még nagyon sok van hátra. Összességében jó volt ez így. Aru? Engem is meglep. Nem semmi, hogy ennyire fiatalon, így megy a Giro végéhez közeledve. De nincs sok tapasztalata, egy háromhetesen pedig ez sokat számít”.

Nairo Quintana vasárnap, 20 mp-et adott Urannak

Fotó: Eurosport

Giro d'Italia
Giro 2015: nem fogunk unatkozni
07/10/2014 16:00
Uran véleményével nehéz vitatkozni. Mint ahogy azzal is, hogy újra erősebbnek tűnt Evansnél. A sorsdöntő utolsó hét előtt, 1.03 a különbség kettőjük között. Viszont az Omega versenyzője hétvégén (tehát az Oropán és a Montecampionén) 45 másodpercet kapott Quintanától. Ez nem túl jó jel olyan hegyek előtt, mint a Val Martello és a Zoncolan. Apropó Quintana. A Movistar első számú embere lehetett talán a legelégedettebb az esélyesek közül, hisz mindkét fontos szakaszon tudott adni a riválisoknak. Ráadásul felhívta a figyelmet egy nagy igazságra: ezen a Giron még nagyon sok esély lesz támadni!
Nem beszéltünk Domenico Pozzovivoról. Az AG2R kapitánya vasárnap, önmagához képest viszonylag szürkén tekert. Azóta kiderült, torokgyulladással bajlódik. Pozzovivo elmondása szerint nagyon nehezen lélegzett a Montecampione megmászása közben, de direkt nem szedett gyógyszereket. Ha valakinek, akkor neki igazán jól jött a pihenőnap.
Végül egy érdekesség Fabio Aru esélyeivel kapcsolatban. Tíz évvel ezelőtt - 22 évesen - Damiano Cunego szerezte meg a rózsaszín trikót. Úgy, hogy 3-as volt a rajtszáma és Giuseppe Martinellinek hívták a sportigazgatóját...

la_gazzetta_dello_sport-2014-05-26-5382dcc2027eb

Fotó: Eurosport

A Gazzetta mai címlapja
Giro d'Italia
Giro 2015
06/10/2014 16:13
Giro d'Italia
Madonna di Campiglio visszatér
16/09/2014 10:52