Nincs sok lehetőségük a sprintereknek. A mai nap után, talán már csak két szakasz maradt, hogy mezőnyhajrát láthassunk. Ezért hitte azt mindenki, hogy a FDJ és a Trek nem hagyja hazaérni a próbálkozókat. Bouhanniék azonban nem fárasztották magukat, így pedig megismerkedhettünk Marco Canolával. A szabadkártyával induló Bardiani versenyzőjével. Nagy nap ez a pro konti olasz együttes számára, hisz ismét nyertek egy szakaszt a Giron. Tavaly Battaglin, most Canola.

A szakaszgyőztes, Marco Canola

Fotó: Eurosport

Több szempontból is érdekes csapat a Bardiani. Hisz kizárólag olasz versenyzőt foglalkoztat (a 17 kerettag közül, mindenki Trentoban vagy Calabriában született), nagyon fiatalos (az átlagéletkor nem éri el a 25-öt) és ami talán a legfontosabb, tiszta. Vagyis egyetlen versenyzőjüknek sem volt korábban doppingügye. A főszponzor sem átlagos területen tevékenykedik. A Bardiani Valvole, egy élelmiszeripari és kozmetikai eszközöket gyártó olasz cég. A borászatok számára hordókat, sörökhöz üvegeket és kupakokat készítenek.
Giro d'Italia
Giro 2015: nem fogunk unatkozni
07/10/2014 16:00
Canola már korábban is próbálkozott szökéssel, most hazaért. Ezért kell megpróbálni. Még a jégeső sem zavarta. Uran továbbra is rózsaszínben, holnap ismét Marco Pantanira emlékezünk. Vagyis jönnek a hegyek.
A 13. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT
Giro d'Italia
Giro 2015
06/10/2014 16:13
Giro d'Italia
Madonna di Campiglio visszatér
16/09/2014 10:52