A Sky versenyzője időről-időre elmondja gondolatait a BBC weboldalának. A legutóbbi bejegyzésből szemezgetünk.

thomas gerrans.jpg

Fotó: Eurosport

(Igazából a kép miatt készült a cikk :-), de legyen benne valami szöveg is... Simon Gerrans-szal szemben kamehámeházik- Dragon Ball.)
Kerékpár
Valter Ati továbbra is ötödik, Bernal maradt rózsaszínben - ez történt a Giro 10. szakaszán
6 ÓRA
„27 éves vagyok, itt az idő, hogy eldöntsem, melyik utat járom a karrieremben, az elkövetkező hónapokat erre szánom. Az egyik lehetőség, hogy olyan versenyző leszek, aki a többnaposok összetettjében akar jó eredményt elérni- a múltban már elég sokat voltam mások segítője.
A másik lehetőség, hogy a tavaszi egynapos klasszikusokra koncentrálok. Jelen pillanatban még nem tudom megmondani, hála Istennek eléggé sokoldalú vagyok, de az biztos, hogy kemény döntés lesz.”
„Szerencsére már eléggé jól beilleszkedtem a Sky csapatába, így a legutóbbi szezon végén volt beleszólásom abba, hogy mely versenyeken is vegyek részt. A Tour Down Under után Spanyolországban, a Ruta del Solon fogok indulni, majd a Párizs-Nizza következik, amelyhez ragaszkodtam. Rá egy hétre kerül sor a Milánó – San Rémóra, utána pedig jönnek a macskaköves klasszikusok. Szerintem a Párizs-Nizzáig teljes gázzal fogok edzeni, utána egy-két hónapon inkább a versenyzésre koncentrálok, majd egy pici pihenő után készülök a Tour de France-ra. Az elmúlt években ez a program sokat segített a fejlődésemben, most csak abban reménykedem, hogy a kerékpáron maradok, vagyis elkerülnek a sérülések. A Tour idén különleges szerepet tölt be a britek életében, hiszen Yorkshire-ben van a rajt.”
„Ahogyan az ausztrál nyílt teniszbajnoksággal kapcsolatban már biztosan hallottátok, nagyon meleg az idő Ausztráliában, ez ránk is befolyással van. Ez ellen nem tudunk mit tenni. Ha esik az eső, a hó, akkor felvehetünk több ruhát, de a hőséggel szemben nincs ellenszer. Ilyenkor a legjobb az, ha hozzászoksz. Pár hete már itt vagyunk Adelaide-ben, egy házat bérlünk, ahol együtt lakom néhány európai sráccal, Luke Rowe-val, Ian Stannarddal, Bernhard Eisellel és Philip Deignannal. Sokkal jobb így, mint egy szállodában.”
„Már most van egy fontos dátum a naptáramban, miután novemberben megkértem a barátnőm, Sara kezét. Cardiffban tettem fel neki a kérdést, a bárban, ahol először találkoztunk. Kívül akartam megtenni, mintha be kéne kötnöm a cipőfűzőmet, de úgy beviharzott, hogy végül bent tettem meg. 2015 októberére tervezzük az esküvőt. Most itt van velem, ugyanakkor valószínűleg az elkövetkező hónapokban többet fogom látni a srácokat, mint őt. De ezzel nincs bajom, hozzá tartozik a profi kerékpározáshoz.”
Giro d'Italia
A Bora megcsinálta a versenyt, Sagan nyerte a Giro 10. szakaszát
7 ÓRA
Giro d'Italia
A Bora megcsinálta a versenyt, Sagan nyerte a Giro 10. szakaszát
7 ÓRA