Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Miért ne adhatná át Van Aert a győzelmet?” – magyar profik a Gent-Wevelgem végéről

Bodnár Gergő

Publikálva 29/03/2023 - 11:49 GMT+2

Merckx és Boonen szerint nem hozott jó döntést Van Aert, amikor átadta a győzelmet a Gent-Wevelgemen, a magyar versenyzők szerint viszont nem történt semmi extra. Az ügyben némileg érintett Valter Attila mellett Peák Barnát, Dina Marcit és Fetter Eriket kérdeztük arról, mit szólnak Wout van Aert húzásához.

Ismét tarolt a Jumbo - Laporte és Van Aert egymást átölelve érkezett a célba

„Wout szerintem idővel meg fogja bánni ezt a döntését, bár marketingszempontból kétségkívül jól nézett ki a dolog. Anno én is adtam ajándékot, de nem egy ekkora versenyen. A Gent-Wevelgem azért más kategória, mint egy szakasz a Párizs-Nizzán. Szerintem én sprinteltem volna a győzelemért, úgy szebben néz ki az egész.
A csapattársak jönnek-mennek, és bár Laporte valószínűleg kulcsfontosságú ember lesz vasárnap, de mi van akkor, ha Van Aert elesik a Flandria elején? Akkor kinek fog segíteni?”
Ezt mondta Tom Boonen azok után, hogy Wout van Aert vasárnap hagyta nyerni csapattársát és jó barátját, Christophe Laporte-ot.
A régi legendák közül Eddy Merckx is úgy nyilatkozott, hogy nem adott volna ajándékot, Fabian Cancellara viszont védelmébe vette a Jumbo-Visma versenyzőjét.
„Számomra pont ettől igazán nagy bajnok valaki, hogy ennyire emberséges, és ilyen szinten figyel a részletekre. Megengedhette magának, egy újabb Gent-Wevelgem-győzelem pont semmit nem változtat az életén, de a gesztusa után majd még jobban fogják tisztelni a csapattársai. Ha nem nyersz, de néha megosztod másokkal a sikert, az csak erősebbé tesz. Adjatok Oscar-díjat ennek a srácnak."
Mivel pár nagy név meglepően ki volt akadva Van Aert döntésén, megkérdeztük a magyar profikat arról, ők mit szóltak a Gent-Wevelgem végén látottakhoz.
Valter Attila ráadásul némileg érintett is a témában, hisz a Jumbo-Visma tagjaként két csapattársával történt az eset. Olyan versenyzőkkel, akikkel heteket töltött el a Teidén, és valamennyire volt is módja megismerni őket.
Ati mellett Peák Barnát, Dina Marcit és Fetter Eriket kérdeztük meg arról, mi a véleményük Van Aert vasárnapi döntéséről.

Valter Attila (Jumbo-Visma)

"Ahogy elléptek, sejtettem, hogy Christophe fog nyerni. Szerintem ez így egy gyönyörű befejezés volt, nem is értem, egyesek miért vannak kiakadva ezzel kapcsolatban. Laporte rengeteget dolgozik, sokat tesz azért, hogy eredményes legyen a csapat, Wout meg két nappal korábban nyert. Szerintem sokat nem számít neki még egy Gent-Wevelgem-győzelem.
Laporte meg betegséggel bajlódott a szezon elején, mentálisan nagyon kellett neki ez a győzelem. Amúgy meg, próbálja bárki utánuk csinálni ezt az egészet, és akkor eldöntheti, hogy mit tett volna a helyükben."
picture

Van Aert és Laporte

Fotó: AFP

Dina Marci (ATT Investments)

"Nem is értem, hogy mi a probléma ezzel. Miért ne adhatná át a győzelmet? A Laporte is egy marha jó versenyző, aki egész évben Woutért megy, akkor meg miért ne nyerhetne ő? De régebben Sagan is csinált ilyet, amikor a felvezetőembere előtte maradt, ő meg húzott egy féket."

Peák Barna (Human Powered Health)

"Nyilván sokat számít, hogy milyen kapcsolatban vagy az illetővel, bár szerintem a Gent-Wevelgem azért egy elég nagy verseny, és senkinek nem mindegy, hogy megnyeri-e vagy sem. Nyilván Wout győzhetett volna, de ez nagyon szépen vette ki magát, sokat írtak róluk, nagy publicitást kaptak, és így Laporte is szívesebben segít majd neki a folytatásban."

Fetter Erik (Eolo-Kometa)

"Annyira nem lepett meg a dolog, abban azért biztos voltam, hogy nem lesz sprint :) Csak azt nem tudtam menet közben eldönteni, hogy ki kinek fogja igazából átadni. Van Aert ugye ezt a versenyt már nyerte korábban, és főleg az elkövetkező hetek fényében hozott jó döntést. Hisz ez a győzelem valószínűleg nagy motivációt fog adni Laporte-nak arra, hogy még többet dolgozzon. De ez a stílus jellemző a Jumbóra, ők így, egymást segítve szoktak menni. Szóval annyira nem lepett meg a döntése."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés