Filippo Ganna némi meglepetésre nem nyerte meg sorozatban a kilencedik időfutamát, Küng mellett ugyanis Van Aert is megelőzte. Pogacar kifejezetten jó időt ment zárásként, simán övé az összetett. És biztos, ami biztos, még két trikó.


Wout Van Aert kezdésként lenyomta Ewant egy sprintben, a Tirreno utolsó szakaszán pedig időfutamot nyert, összetettben pedig csak a Tour tavalyi győztese tudta megelőzni. A belga versenyző 11.06-os időt ment a teljesen sík, 10 kilométer hosszú pályán, így hat másodpercet adott a sokáig első helyen álló Stefan Küngnek. Az FDJ versenyzője korábban Gannát is megelőzte, de ez sem volt elég számára a szakaszgyőzelemhez, az összetettben másodikként záró Van Aert ugyanis nem spórolt az utolsó napon (sem).
A Jumbo versenyzője - akárcsak Van der Poel - két győzelemmel zárta a Tirrenót, és elég komoly mezőnyben lett második. Pogacar a kék mellett a fehér és a zöld trikót is hazavitte, ő tehát a második idei többnaposát is behúzta. Most pihen kicsit, aztán elmegy a baszk körre.
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
EGY NAPJA
Wout Van Aertra viszont szombaton is fontos verseny vár, a Sanremónak ugyanis címvédőként vághat neki.
Kerékpár
Sár, bukások, Pieterse - újabb epikus dagonya a világkupában
TEGNAP - 11:17
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
TEGNAP - 17:18