A 36 éves, korábbi négyszeres Tour-győztes brit versenyző Michael Woodsot fogja segíteni, aki az Israel csapatának első számú embere lesz a június 26-án rajtoló Tour de France-on.

Froome részvétele sokáig kétséges volt, miután a szezon első felében kifejezetten gyenge eredményeket hozott, de kedden hivatalosan is kiderült, hogy ott lesz az Israel Start-Up Nation 8 fős Tour-keretében.
"Két év kihagyás után már alig várom, hogy végre visszatérjek a Tour de France-ra. A 2019-es Critérium du Dauphiné-n történt bukásom óta nagyon nehéz időszak van mögöttem, de végig az tartotta bennem a lelket, hogy újra rajthoz állhassak ezen a versenyen”- nyilatkozta Froome.
Olympic Games
Tom Dumoulin példája mutatja, van visszaút a mentális problémákból
2 ÓRÁJA

Froome

Fotó: Eurosport

"Fáradhatatlanul dolgoztam azért, hogy eljussak oda, ahol most vagyok, és bár idén nem leszek kiemelt ember, és nem az összetettre megyek, bízom benne, hogy a tapasztalatomnak köszönhetően erősebbé tehetem a sorunkat. Michael Woods személyében rendelkezünk egy erős versenyzővel, szóval minden adott a jó szerepléshez.”
Froome az emlékezetes, 2019-es bukása óta küzd azért, hogy újra top formába kerüljön. Bár visszatért a mezőnybe, és már a tavalyi Vueltán is lehetőséget kapott, az idei szezon során nem hozott olyan meggyőző eredményeket, hogy Tour-kapitány lehessen.
„Négyszeres Tour-győztesként nem lehet alábecsülni azt a tapasztalatot amivel Chris rendelkezik, így szerintem nála jobb országúti kapitányunk nem is lehetne. Rendkívül hasznos tagja lesz a csapatunknak" - mondta Rik Verbrugghe, az Israel csapatának sportigazgatója, aki korábban azt is elárulta, hogy Froome szerződése nem tartalmaz olyan elemet, miszerint a brit versenyzőnek mindenáron „ott kellene lennie” a Touron.
Olympic Games
Menny és pokol - világcsúcsok és horrorbukások a pályakerékpárosoknál
8 ÓRÁJA
Olympic Games
Úton a világcsúcs felé felöklelte ellenfelét a dán bringás
8 ÓRÁJA