Annak ellenére, hogy hóesést azért nem mondanak vasárnapra, nem lesz túl meleg a Flandrián. Mads Pedersen pedig azon versenyzők közé tartozik, aki ennek nagyon tud örülni. Az év egyik legjobban várt egynaposa előtt egyértelműen a Trek dán versenyzője adta a legemlékezetesebb és legérdekesebb interjút. Amiről sikerült elkésnie, de persze ennek is megvolt az oka.
„Elnézést a késésért, de pont WC-n voltam. Vannak napok, amikor nem végzek gyorsan.”

Paris - Roubaix
Paris-Roubaix 2022: Megállítja valaki Van der Poelt? Mikor lesz a verseny, és milyen az útvonal?
16/04/2022 17:40
Na de Mads, ezt az újságot gyerekek és családok is olvassák…
Bocsi, de mi Dániában elég szókimondók vagyunk. Amikor nemrég otthon a tv-ben rákérdeztek arra, hogy miért vagyok ránézésre ilyen jó formában, annyit válaszoltam: "Mert keveset eszem, és sokat járok sz.rni." Azóta ezt a mondatomat idézik mindenhol. :D
Egyébként tényleg vékonyabbnak tűnsz, mint tavaly.
Pedig pont annyi vagyok, mint a Roubaix-n. Csak akkor senkinek nem tűnt fel, mert estem egyet.
Szabad megkérdezni, hány kiló vagy?
Nem. Csomó férfi újságíró erre van rápörögve. Én mindig azt válaszolom, hogy ha ezt a kérdést felteszed valamelyik versenyzőnek és felhúzol rá egy komplett cikket, akkor elmondom. Amúgy magánügy.
Akkor tippelünk: két kilót biztosan fogytál.
Jól érzem magam úgy, ahogy most vagyok. Sokat nem szabad fogynom, különben elveszítem az erőmet.
Sok áldozattal jár, hogy elérd az ideális testsúlyodat?
Kezdjük ott, hogy imádok enni. Régebben azt gondoltam, egy kiló plusz nem befolyásol semmit, van annyi tudásom meg erőm, hogy ezt kompenzáljam. Ma már ezt a kérdést nem így látom. A súly igenis fontos. Manapság szerencsére már nem én vagyok az egyetlen a családban, aki odafigyel magára, és egy szülinapom mondjuk nem kér tortát. A tesóim régebben durván nyomták a sörözést, de már visszább vettek.
https://i.eurosport.com/2022/04/02/3348558.jpg
Azt mondják rólad, hogy elég jó szakács vagy.
Ki mond ilyet?
A dán válogatott sajtósa mesélte a tavalyi vb-n. Volt valami közös grillezésetek.
Szerintem akkor már be volt állva, mert szépen iszogattak. De amúgy grillezni szeretek, és főzni is, bár én nem mondanám magam extrán jó szakácsnak. Nekem régimódi a házasságom is. A feleségem Lisette főz, mos, takarít, én meg tekerek és fizetem a számlákat. Tessék, hagyhatjuk a kilókat, itt egy jó címötlet a cikkedhez.
Két dolog feltűnt veled kapcsolatban. Nem vagy fent a Straván, de egyre jobban mászod a rövid emelkedőket.
A Strava tényleg nem izgat, az csak a rekordokról szól. Amúgy akinek kell, az látja a számaimat. Amúgy szerződés szerint az adatokat nem is adhatnánk ki egy harmadik félnek, bár ugye ott a Velon… Ami meg az emelkedőket illeti, a Poggión magamat is megleptem. Soha nem jártam ott, de tök jól bírtam. A többi közelmúltbeli versenyen meg vagy nem voltam jó helyen, vagy rossz napom volt. Ennyi a magyarázatom.
Sokszor otthon, vagy Mallorcán edzel. De magaslaton nem. Ennek mi az oka?
Hogy nekem egyszerűen nem használ, és életem első hegyi edzőtáborában szétuntam magam. Franciaországban voltunk valahol tíz napot, de már a város nevére meg a környékre sem emlékszem. Sierra Nevadán ilyenkor még simán eshet a hó, a Teidén meg 1.5 órát kell mászni a nap végén, hogy elérd a szállodát. Ha sokat megyek hegyre, kopik a robbanékonyságom és veszítek a gyorsaságomból.
https://i.eurosport.com/2022/04/02/3348562.jpg
Stuyven köztudottan nagyon jó haverod, hallottunk egy fogadásotokról…
Ne, tényleg?
Mesélnél róla?
Igen, de kínos lesz neki.
Mondd csak nyugodtan!
Szóval, valóban fogadtunk. Annyi a lényege, hogy ha otthon a Tour de France-on megszerzem a sárga trikót, csináltat egy szamaras tetoválást.
És hova pontosan?
Azt év választom meg, de szerintem a fenekére fog kerülni. Hogy ne lássa állandóan. Jasper ugyanis utálja a tetkókat.
Akkor van motiváció.
Elég nagy. A klasszikusok után megyek is szélcsatornába, hogy az időfutam bicóval minden rendben legyen a Tour első napjára. De előbb még van más dolgom, például szeretném megnyerni a Flandriát.
Forrás: HLN.be
Flandriai körverseny
FLANDRIA 2022 - Ki állítja meg Van der Poelt, mikor lesz a verseny, és milyen az idei útvonal?
02/04/2022 18:35
Kerékpár
Mathieu van der Poel: "Elszalasztottam egy nagy lehetőséget"
20/03/2022 18:12