Az még csak hagyján, hogy olyan az idő itthon, mintha november lenne, és a rozék, valamint a könnyed fehér borok helyett még mindig a vörösöket veszi le az ember a polcról. Azt már nehezebb megérteni, hogy az Egyesült Államokból folyamatosan széteső képet kapunk, a feliratok az időkülönbségekről mindent tükröznek, csak éppen a valóságot nem, és a rendező-képvágó páros sincs a helyzet magaslatán. Azt viszont már végképp nem tudjuk hova tenni, hogy egy gyakorlatilag sík szakaszt a hegyi trikós nyer meg. Márpedig Kaliforniában éppen ez történt.
A hétfői időfutam és a keddi hegyi befutó után szerdán újra a sprintereké lett volna a főszerep az Amgen Tour of Californián. Egy olyan mezőnyben, amelyben Mark Cavendish, John Degenkolb, Peter Sagan és Matthew Goss is megtalálható, egyértelmű lett volna, hogy a csapatok nem engedik, hogy egy szökevénycsoport hazaérjen egy olyan etapon, amelynek útvonalában ugyan három emelkedő is szerepelt, de egyik sem volt vészes, és az utolsó is messze volt a célvonaltól. Semmi sem utalt más forgatókönyvre akkor sem, amikor a hat fős boly kialakult, hiszen az elől lévők előnye négy percnél többre egyszer sem nőtt.Lehet, hogy a festői táj, de még valószínűbb, hogy a szél viszont megzavarta a mezőnyt, amely túlságosan későn kezdett el nagy tempót menni, és már nem tudta utolérni a szökevényeket. Közülük a pöttyös trikós Will Routley bizonyult a legjobbnak, aki a nap elején valószínűleg csak azt a célt tűzte ki maga elé, hogy elvigye a hegyi részhajrákat, de a végén sem bizonyult nála senki sem jobbnak.
Kerékpár
TdH: Bahrain-siker, magyar bukás
6 ÓRA
Az izgalmaknak nem tett rosszat, hogy az embernek fogalma nem volt arról, mekkora is a mezőny hátránya- lehet ezért nem voltak „hajlandóak” megfelelően tájékoztatni minket az NBC kollégái, hiszen a végén több mint egy perccel később érkeztek be Cavendish-ék, akiknek hajrájáról szintén sikeresen lemaradtunk.... A brit bajnok egyébként magabiztosan nyerte a versenyt a versenyben Sagan és Goss előtt, de kétségünk se legyen, ő nem a hetedik helyért akart sprintelni.
A kaliforniai kör ma Pismo Beach és a szintén gyönyörű Santa Barbara között folytatódik, ugyanakkor a cél előtt egy komolyabb emelkedőt is meg kell mászniuk a bringásoknak, ami Wiggins sárga trikóját nem veszélyezteti, a klasszikus mezőnyhajrát annál inkább. Az élő közvetítés szokás szerint este 11-kor kezdődik az Eurosporton.
Kerékpár
Valter Ati rózsaszínben - ez történt a Giro 7. szakaszán
6 ÓRA
Kerékpár
Ewan nyerte a 7. szakaszt, Valter Ati gond nélkül megtartotta a rózsaszín trikót.
8 ÓRA