A rövidnadrágokat már elraktuk, lassan az összes levél lehullik, és bármennyire is bíztunk benne, hogy idén esetleg elmarad, hamarosan itt a tél is. Mindez azt is jelenti, hogy vége a kerékpáros szezonnak, úgyhogy elérkezett az idő, hogy összegezzünk. Kinek mik voltak a "legek" idén?
1.,Melyik volt számodra az év legjobb, legizgalmasabb versenye?
Lantos András:Számomra nem nehéz a választás, hiszen szerintem az év legjobb versenyét volt szerencsém közvetíteni, úgyhogy egyértelműen a Vuelta. Izgalmas volt a útvonal, sok esélyes indult (bár menet közben azért morzsolódtak), és végig nehéz volt elhinni, hogy Chris Horner megnyerheti. Nálam magasan ez vitte el a pálmát.
Kerékpár
Ulissi nyerte a szlovén kör királyszakaszát
16 ÓRÁJA
Székely Dávid:Minden évben csúcsnak számít a Tour de France, amelynek voltak szenzációs szakaszai, rendkívül változatos volt, pl. az oldalszeles nap szerintem sokáig emlékezetes lesz mindenkinek, de sajnos a különböző versenyek (főleg a zöld és a sárga trikóért) nagyon egyértelműek voltak, így ha egy versenyt kell mondani, akkor a Roubaix. Az elejétől a végéig zseniális volt.
Bodnár Gergő: Óriási közhellyel kezdek: nem tudok egyet kiválasztani. Inkább sorolom: A havas Milano-Sanremo, a Paris-Roubaix már csak a színvonala miatt isJ Nibali és a Tre Cime di Lavaredo, illetve a Horner-Nibali meccs az Anglirun.

1-cancellara2.jpg

Fotó: Eurosport

Cancellara idén harmadszor nyert Paris-Roubaixt
2.,Ki volt számodra az év embere, és kiben csalódtál a legnagyobbat?
LA:Ez szemét módon nehéz kérdés. Peter Sagan óriási teljesítményt nyújtott, nyert sprintet, egynapost, időfutam és még (kisebb) hegyet is. Le a kalappal Vincenzo Nibali előtt is, hiszen remekül ment a Giron, és maradt ereje, hogy végig versenyben legyen a Vueltáért. Chris Froome-ot sem lehet megkerülni a domináns Tour győzelem után, vagy Tony Martint az időfutam VB-n nyújtott teljesítményét követően. Mégis azt mondom, hogy számomra az év embere Horner, és most jöhetnek a kövek. :)
Az év csalódása? Tyler Farrar, aki az egyik kedvenc sprinterem, de idén nagyon nem ment neki.
SZD:Sagan. Aki több mint húsz győzelmet számlál egy szezonban megérdemli, hogy az év embere legyen. Csalódni Contadorban csalódtam, tőle sokkal többet vártam a Touron.
BG:Nyilván Nibali:) Bár ha megnézzük, hogy idén mit csinált (vb negyedik, Vuelta 2. és milyen Giro győzelem, a Tirreno megnyerése mellett), szerintem jogosnak tűnik a választás. Amúgy az egész éves teljesítmény alapján még két név ugrik még be: Sagan és Rodríguez. Szerintem esetükben sem kell nagyon indokolni.
Csalódás? Nagyon nem tetszett, ahogy Contador kikapott a Touron. Én őt ilyen sebezhetőnek még nem láttam.

peter-sagan-wheelie.jpg

Fotó: Eurosport

Nálunk Sagan lett az év legjobbja
3., Az idei szezon fényében (és ismerve az átigazolásokat), melyik csapattól vársz sokat 2014-ben?
LA:Quick Step és Sky, valamint Rui Costa miatt a Lampre.
SZD:Sky. Egyáltalán nem zárom ki, hogy összehoz egy Giro-Tour-duplát Porte-tal és Froome-mal.
BG:Kíváncsi leszek a Lampre-ra, mire megy Rui Costával…félek, nagy lesz rajta a nyomás, főleg a Tourral kapcsolatban. Egyébként az erősítéseknek köszönhetően, a Sky-t színvonalban szerintem megközelítette az Astana.

Rui-Costa1-659x440.jpg

Fotó: Eurosport

Ruci Costa lesz a Lampre kapitánya a 2014-es Touron
+1, Ha lenne 15 millió euród és a kerékpársportra fordíthatnád…?
LA:Megcsinálnám a Lanti Pro Cycling Teamet, és leigazolnám Contadort, Samu Sánchezt, Farrart. Ja, és Tom Danielsont valamit Maciej Bodnart, de csak azért, hogy ne Gergő csapatába kerüljön… A többi pénzt segítőkre és doppingra költeném… :)
SZD: Csinálnék egy Budapest nevű prokontinentális csapatot, vennék bele néhány fiatal tehetséget, köztük franciákat is, hogy ott lehessünk a Touron.
BG:Egy laza tízesből elég korrekt magyar csapatot lehetne összerántani. Ahol természetesen kezdetben (minőségi) külföldiek, vagyis csak olaszok :) kapnának főszerepet. Az egyik főszponzorunk – kizárólag Lanti kedvéért - egy szicíliai cég lenne. A maradék öt millából, felújítanám a Millenárist.
Kerékpár
Négy ok, amiért az Ineos szerint Thomas megnyerheti az idei Tourt
EGY NAPJA
Tour of Slovenia
Aberasturi nyerte a sprintet a szlovén kör 3. szakaszán
TEGNAP 17:06