Remco Evenepoel úgy érzi, hogy egyre többen szeretnének belőle egy darabot.
A telefonja folyton villog: e-mailek potenciális szponzoroktól, üzenetek régi ismerősöktől, befektetési javaslatok kétes előéletű üzleti szereplőktől.
De néha a mobiljának a csendje erősebb, mint a zümmögés és rezgés. Amikor nagyot esett a Lombardián és tíz hónapig nem versenyezhetett, az emberek apránként elfogytak mellőle.
Kerékpár
Tíz statisztika, ami jól mutatja Evenepoel klasszisát
16 ÓRÁJA
A rehabilitációja alatt külsőleg keveset változott, és belsőleg sem sokat, hiszen önmaga maradt: ugyanolyan kommunikatív, mosolygós, vicces srác maradt, mint volt. Az igazán jó barátait viszont egy kezén meg tudja számolni.
„Nyilván nagyon régóta ismerjük egymást, de inkább testvéreknek tartjuk egymást, nem unokatestvéreknek. Használjuk egymást telefonját, mindent tudunk a másikról. A bukása utáni nehéz időszakban látta, hogy kik üzentek neki minden nap, és kik tűntek el hirtelen. Ebből rájött, hogy csak pozitív embereket szeretne maga körül. Már tudja, kire számíthat a nehéz pillanatokban” – meséli az unokatestvére, egyben a legjobb barátja, Dario Kloeck.
Evenepoel életében a nála egy évvel fiatalabb, így szimplán kistestvérnek hívott Siebe Roesems is fontos szerepet játszik. Az idei Vuelta utolsó előtti szakasza után Roesemst elutaztatta Madridba, mert együtt akart vele ünnepelni és meg akarta köszönni azt a számtalan órát, amit közösen edzéssel töltöttek – ugyanis Roesems is profi bringás, jelenleg a kontinentális Trinitynél teker.

Remco Evenepoel

Fotó: AFP

„Sokat nevetünk edzéseken, szeretjük ugratni egymást. Mivel gyakran kell túlságosan komolynak mutatkoznia a külvilág felé, értékeli, hogy önmaga lehet az edzéseken, és szereti, hogy nem kell állandóan a középpontban lennie. Sokszor meg sem kérdezem, hogy mi lesz a következő versenye, és nem is igényli, hogy szó legyen ilyenekről. A Vuelta alatt például mindig ő írt rám, hogy hogy vagyok, hogy mennek a versenyeim. Nagy szíve van, érzelmes, és ugyan néha a nagy harcok hevében mond olyan dolgokat, amiket aztán megbán, de a kerékpársport a munkája, a szenvedélye és az élete. Normális, ha néha nem úgy reagál, ahogy kellene. Az elmúlt években viszont ezen a téren is sokkal nyugodtabb lett.”
Remco gyakran megkapja kritikaként, hogy túlságosan egoista, de ez a kép Kenneth Van Ransbeeck szerint egyszerűen nem igaz. Régóta, még az Anderlecht focicsapatának akadémiájáról ismerik egymást, és hiába van köztük öt év korkülönbség, Van Ransbeeck nem érzi, hogy ez számítana.
„Ő a kisöcsém. Az általam ismert Remco az ellenkezője annak, amit a kritikusok mondanak. Földhözragadt srác, aki fiatal kora ellenére már számtalan áldozatot hozott az életében. Olyan ember, aki átmenne a falon azokért, akik közel állnak hozzá, és aki soha nem felejti el, ha valaki tett érte valamit.”
Ennek bizonyítékaként például sokszor ajándékokkal látja el azt az eindhoveni családot, amely a PSV-nél töltött időszaka alatt befogadta őt, de az első kerékpáros edzője, Fred Vandervennet is kapott már tőle megkülönböztetett trikót.

Remco Evenepoel egy 2018-as Anderlecht-Lokeren meccsen

Fotó: AFP

De mik azok a dolgok, amiket Evenepoel igazán szeret és igazán utál?
„Felrobban, ha van egy apró karcolás a kerékpárján, mert jól tudja, hogy egy bringa mennyibe kerül. Ezt a mentalitást otthonról hozta. A szülei szorgalmas kétkezi munkások, így ismeri a pénz értékét.
Szeretnek moziba járni Oumival, de valójában a zene a szenvedélye. Hallgat deep house-t, keményebb, pörgős dalokat és technót is. Általában techno szól nála reggelente ébresztő gyanánt. Tud táncolni, voltunk együtt fesztiválozni, de sosem jár szórakozóhelyekre és nem iszik alkoholt.
Amit még imád: az édességek. Szereti a fagyit, a pisztácia és a vanília a kedvence, de a sajttortáért, a fánkért és a palacsintáért is megőrül.”
A normális dolgokat szereti a legjobban a világon, mert ekkor egy ideig megszűnik Remco Evenepoelnak lenni.
Forrás: HLN
Kerékpár
„Evenepoel egyszer sem blöffölt, amikor azt mondta, brutál jó erőben van”
20 ÓRÁJA
Kerékpár
Az év szenzációja, vagy sima blöff? Az Ineos állítólag Evenepoelt akarja
29/09/2022 - 05:02