Patrick Lefevere egy kissé aggódik, ugyanis Remco Evenepoel nincs annyira jól, mint ahogy azt korábban remélték. A Lombardián medencetörést szenvedett kerékpárosnak fájdalmai voltak a hosszabb tekerések során, ezért jelenleg nincsenek bringás edzései. A szezonja később kezdődik, de az első számú cél továbbra is a Giro. 


Evenepoel nagyjából két és fél hete nem edz kerékpáron a Quick-Step spanyolországi edzőtáborában, de szerinte nincs miért aggódni. 
"Arról van szó csupán, hogy egy kicsit lelassítottuk a rehabilitáció folyamatát. Nem most maradok le, inkább eddig voltam előrébb, mint kellett volna. Ha a Giro rajtjára meglesz a topforma, akkor minden rendben lesz. Addig meg még van időnk."
Kerékpár
Vas Blanka: „Egy dobogónak tudnék örülni”
5 ÓRÁJA
A csapatorvos, Philip Jansen szedte le Evenepoelt a kerékpárról, azzal a céllal, hogy megvédjék őt saját magától.
"Remco lelkesedése veszélyes. Ha azt kérjük tőle, hogy tekerjen két órát, ő tutira hármat fog. Ezt jól látjuk a rehabos edzéseken is. A vízi edzés nála azt jelenti, hogy folyamatosan meg akarja dönteni a rekordját 100 méter gyorson."
Lefevere is úgy látja, hogy Evenepoel versenyszelleme nem segíti feltétlenül a gyógyulását.
"Talán lassabban kellett volna kezdeni, mert Remco azt hiszi, hogy a fájdalom része a felépülési folyamatnak, pedig valójában nem. Úgyhogy most kicsit aggódom, nem szabad lebecsülnünk ezt a fájdalmat. Nem állunk olyan jól, mint gondoltuk. Az orvosunk,
Yvan Vanmol
rögtön a bukás után mondta, hogy a felépülés ideje minimum hat hónap, de akár egy év is lehet. Igaz, ő általában nem túl optimista."
A bébihájtól megszabadult Evenepoel számára jöhet az olimpia meg az első háromhetes, de nem a Tour | Eurosport
Miközben alig várja már, hogy ismét bizonyíthasson, Remco Evenepoel türelmet is kér mindenkitől. Persze leginkább magát kell visszafognia, de tudja, a saját érdekében nincs más választása. A 20 éves belga tehetség beszélt a testfelépítésének átalakulásáról, arról, hogy miért vágyik Spanyolországba, de szóba került Mark Cavendish is. Megkaptad a legfrissebb orvosi jelentést az állapotodról.
Nem tudni még, hol és mikor fog először versenyezni, de a szezonra kitűzött legfontosabb célok nem változtak.
"Ezekre a kérdésekre a testem adja majd meg a választ. A fő célok ugyanazok: olimpia, világbajnokság, és mindenek előtt a Giro."
A csapatorvos is úgy látja, jó esély van arra, hogy Evenepoel megfelelő állapotban legyen a Giróra. Ha azonban a felépülése valamiért mégis elhúzódik, a Tour lehet a B-terv a számára.
Het Nieuwsblad
Kerékpár
Philippe Gilbert búcsúzik: „A virágokat a dobogón adjátok ide, ne a rajtnál, köszi!”
10 ÓRÁJA
Kerékpár
Karbonsemlegesség karbonvázon?
TEGNAP 15:27