Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valter Attila: „Nekem feküdhet a leginkább a pálya, de ha kell, én fogok segíteni”

Bodnár Gergő

Publikálva 12/09/2021 - 11:15 GMT+2

Vas Blanka ezüstérme és Fetter Erik negyedik helye után jön az Eb talán legjobb várt száma, a férfi mezőnyverseny, ahol négy magyarért szurkolhatunk.

Valter Attila

Fotó: Twitter

Ritkán fordul elő, hogy egy ennyire komoly létszámú magyar csapatért szurkolhatunk valamelyik nagy kerékpáros versenyen, de a mai Eb-n négy versenyzőnk is ott lesz a mezőnyben.


Valter Attila, Peák Barna, Filutás Viktor és Pelikán János alkotja a magyar válogatottat, amely eddig két kifejezetten szép eredményt ért el a trentói Európa-bajnokságon. Vas Blanka az U23-as korosztályban lett ezüstérmes a mezőnyversenyen, Fetter Erik meg szombaton szerzett egy értékes negyedik helyet.
„Péntek este jöttünk meg Filuval, kicsit későn, de ezen semmi nem fog múlni. A pályabejárásra simán volt lehetőségünk szombaton” – mesélte nekünk még tegnap Valter Attila, akit legutóbb – Peák Barnához hasonlóan – a Benelux körön láthattunk.
„Papíron talán nekem feküdhet leginkább a pálya, de nem kell itt semmi komoly eredményt várni, ha a többieknek jobban megy, én leszek az első, aki segíteni fogok. Nem szeretném, hogy beáldozzák magukat miattam, fussák csak a saját versenyüket, nyugodtan szökjenek, nem kell ott maradni mellettem. Ez a körpálya amúgy sem arról szól, hogy vészesen sokat lehetne segíteni. Persze, ha hátramennek az autóhoz, hozhatnak nekem is kulacsot, de ugyanezt én is gond nélkül meg fogom tenni értük.”
picture

Peák Barnabás

Fotó: Twitter

„A formám rendben van, a Benelux körön elvégzett munkánkkal elégedettek voltak, hisz Durbridge bejött a top 10-be, ami egy jó eredmény. Többször megnéztük az Eb-pályát, valószínűleg szökéssel fogunk próbálkozni” – mondta Peák Barna még szombat este az Eurosportnak.
A jövő héten már a luxemburgi körön tekerő Valter Ati mellett, a Benelux Touron kétszer is szökésben tekerő Peák Barna, a román körverseny prológját megnyerő Pelikán Jani, és a magyar bajnok Filutás Viktor lesz ott a mai mezőnyversenyen, amit 13.15-től közvetítünk élőben az Eurosporton.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés