Az időfutamon nem ment igazán nagyot, a mezőnyverseny azonban kifejezetten jól sikerült Fetter Erik számára, aki szombaton nem sokkal maradt le az éremről. Az Eolo-Kometa versenyzője negyedik lett az Európa-bajnoki mezőnyversenyen, ráadásul kiváló mezőnyben, és nagyon jó nevek mögött.

Az aranyat a belga cyclocross legenda fia, Thibau Nys szerezte meg, mögötte a jövőre már Trekes Filippo Baroncini lett a második, a bronzérmes Juan Ayusót pedig nem nagyon kell bemutatni. Ő már az UAE-Team Emirates felnőtt sorában is többször tekert az elmúlt hetekben, nem mellesleg utánpótlás Girót nyert, és az egyik, ha nem a legnagyobb spanyol tehetségnek tartják.
„Éreztem, hogy jó formában vagyok, szóval bíztam egy ilyesmi befejezésben. Egyedül talán az utolsó kanyarban, 250 méterre a céltól hibáztam egy picit, amikor túl nagy sebességgel akartam ráfordulni a célegyenesre. Épp ezért hagytam egy kis rést az úton, így oda ketten is be tudtak szúrni. Engem minimálisan kiszorítottak, le is lassultam, gyakorlatilag újra kellett kezdeni a sprintemet, amit amúgy nyolcszázzal a vége előtt én indítottam” – mesélte nekünk Erik szombat este.
European Championships
Fetter Erik negyedik lett az EB U23-as mezőnyversenyében
11/09/2021 13:30
A negyedik hely nem rossz, de főleg annak örülök, hogy végig okosan versenyeztem, folyamatosan jó döntéseket hoztam, és egyedül tudtam tartani az 5 fővel induló nagy nemzeteket, mint például az olaszok vagy a belgák. Szóval ahogy mentem, az rendben volt, egyedül azt az utolsó kanyart sajnálom.
https://i.eurosport.com/2021/09/11/3216987.jpg
Eriknek ennek ellenére is jár a gratuláció, hisz tényleg nagyot ment az U23-as mezőnyversenyen, elhozott egy értékes negyedik helyet, egy elég jó mezőnyben.
Következhet a világbajnokság, ahol akárcsak Trentóban, az időfutamon és a mezőnyversenyen láthatjuk. A következő Eolo-Kometás versenye pedig a szeptember 15-i Toszkán kör lesz.
Aztán, ha továbbra is ilyen formában teker, ne nagyon lepődjünk meg, ha Erik esetleg ott lesz a Lombardián is.
Tour du Limousin
Fetter Erik: „Ezzel a győzelemmel magamat leptem meg a legjobban”
24/08/2021 10:43
Kerékpár
Újabb magyar kerékpáros siker: Fetter Erik szakaszt nyert Franciaországban
20/08/2021 17:31