Márpedig most a Flandrián ez volt a helyzet, Schar kizárásáról kis túlzással többet lehetett olvasni, mint a versenyt eldöntő Asgreen-van der Poel sprintről.

Most vasárnap először láttuk élesben működni az április 1-jén életbe lépő új UCI szabályok egyikét, így Michael Schar (AG2R) nem úszta meg a rossz helyen eldobott kulacsát kizárás nélkül. Pedig nem a semmi közepén „szemetelt”, hanem a neki integető szurkolóknak gurította oda a kulacsát. De mostantól már ezt sem szabad, jött is a büntetés és az azonnali kizárás.
A legújabb podcastünk fő témája természetesen ez, a teljeséggel értelmelen szabály élesben látott alkalmazása volt, de azért jutott hely és idő Asgreen dicséretére is. Valamint a GP Indurainon előforduló esetre is kitértünk, hisz már ott volt olyan versenyző, akit szemetelés (igaz, nem szándékos szemetelés!) miatt zártak ki menet közben.
Giro d'Italia
Akárcsak tavaly, Ganna megint óriási időfutamot ment – ez történt a Giro 1. szakaszán
8 ÓRA
Ezen kívül kitértünk az FDJ-ben tekerő Stefan Küng felvetésére, miszerint a mezőny legközelebb egy összehangolt akciókeretében, egyszerre dobhatná ki a kulacsát az út szélén álló nézőknek.
Giro d'Italia
Összefoglaló a Giro d'Italia első szakaszáról
9 ÓRA
Giro d'Italia
Ganna nyerte a Giro első időfutamát
9 ÓRA