Márpedig most a Flandrián ez volt a helyzet, Schar kizárásáról kis túlzással többet lehetett olvasni, mint a versenyt eldöntő Asgreen-van der Poel sprintről.

Most vasárnap először láttuk élesben működni az április 1-jén életbe lépő új UCI szabályok egyikét, így Michael Schar (AG2R) nem úszta meg a rossz helyen eldobott kulacsát kizárás nélkül. Pedig nem a semmi közepén „szemetelt”, hanem a neki integető szurkolóknak gurította oda a kulacsát. De mostantól már ezt sem szabad, jött is a büntetés és az azonnali kizárás.
A legújabb podcastünk fő témája természetesen ez, a teljeséggel értelmelen szabály élesben látott alkalmazása volt, de azért jutott hely és idő Asgreen dicséretére is. Valamint a GP Indurainon előforduló esetre is kitértünk, hisz már ott volt olyan versenyző, akit szemetelés (igaz, nem szándékos szemetelés!) miatt zártak ki menet közben.
Olympic Games
Azt hitte, olimpiai bajnok lett a második helyen célba érő kerékpáros
3 ÓRÁJA
Ezen kívül kitértünk az FDJ-ben tekerő Stefan Küng felvetésére, miszerint a mezőny legközelebb egy összehangolt akciókeretében, egyszerre dobhatná ki a kulacsát az út szélén álló nézőknek.
Olympic Games
Azt hitte megnyerte az olimpiát, pedig csak másodikként zárt a holland biciklis
6 ÓRÁJA
Olympic Games
Hatalmas meglepetés, szökésből elért osztrák győzelem a női mezőnyversenyben
6 ÓRÁJA