Egynapos verseny, vagyis tökéletesen alkalmas a világbajnoki felkészülésre.
Kellően erős a mezőny - többek között Kristoff, Rui Costa, Mollema, Stybar, Gerrans és Vanmarcke is indul - így a vb-t illetően még jobban képbe kerülhetünk.
Persze, az aktuális forma mindig kiszámíthatatlan és megtippelhetetlen. Főleg annak fényében, hogy 12-13 fokban kell majd tekernie a mezőnynek.
Kerékpár
Lefevere: „Bennett olyan, mint a nő, akit megvertek, de utána mégis hazamegy”
17 ÓRÁJA
A táv 199 kilométer (vagyis 56-al kevesebb, mint a ponferradai vb pálya hossza) és az utolsó 3600 méter lesz igazán érdekes. A verseny legfontosabb részén ugyanis négy kisebb emelkedő is található (Côte de la Montagne (375 méter hosszú, 10%-os de van 13%-os része is), Côte la de la Potasse(420 m, 9%),Montée de la Fabrique (190 m, 7%), a befutó előtt lévő Grande-Allée (1 km, 4%) egyértelműen sorsdöntőnek tűnik.
Mint ahogy tavaly is az volt Gesink számára (ITT a video). Ez a négy kisebb emelkedő - főleg a 11 kör fényében - épp elég lehet ahhoz, hogy az igazán gyors versenyzők leszakadjanak.
Az ESB esélyesei:
+++ Simon Gerrans, Greg Van Avermet++ Tony Gallopin, Sep Vanmarcke, Zdenek Stybar+ Alexander Kristoff, Jan Bakelants, Gianni Meersman, Benat Intxausti, Geraint ThomasMeglepetésember: Davide Formolo, Romain BardetRajtlista: ITTA verseny szintrajza: ITT TV: Eurosport, 19.00
Kerékpár
Sagan megy, Thomas bizonytalan, de mi lesz Cavvel? – megnyílt az átigazolási piac
TEGNAP 08:01
Kerékpár
Szüleitől kapott egy nagy szívet, és klasszis hegyi menő lett belőle
TEGNAP 10:41