A Tour után sem áll meg az élet. Húsz nap, és kezdődik a Vuelta. A tavalyi évhez hasonlóan, a 7 szakaszból álló Lengyel körverseny, megint remek felkészülési lehetőséget nyújt a spanyol kör előtt. Ennek megfelelően, a mezőny is kellően erős lesz. Rendhagyó módját választjuk a beharangozónak, a várható főszereplőkkel foglalkozunk igaz, csak röviden.
Fabio Aru: A remekül sikerült Giro után, most láthatjuk először versenyezni. Az elmúlt három hétben Sestriere-ben edzőtáborozott, a nála 13 évvel idősebb Paolo Tiralongo társaságában. Az olaszok egyik legnagyobb ígérete a Vueltára készül, és mint mondja, nem gondol a jövőjére. Nibalihoz hasonlóan 2016-ig van szerződése az Astanával, ahol remekül érzi magát. Pedig a BMC és a Sky érdeklődéséről is hallani…
Rafal Majka: A lengyel szurkolók legnagyobb kedvence, aki vasárnap 2017-ig meghosszabbította a szerződését. Két szakaszt nyert a Touron és megszerezte a pöttyös trikót is. Mindössze 24 éves, jövőre biztosan kapitány lesz valamelyik háromhetesen. Jó eséllyel a Giro d'Italián.
Tour de France
Lefevere: "Nagyon szomorú, hogy harmincévesen valaki nem képes megmondani az igazat"
EGY ÓRÁJA
Sky: A csapat, amely Froome elvesztése után, teljesen lenullázódott. Nem tudtak túllépni a kapitány kiesésén, és szakaszgyőzelem nélkül zárták a Tourt. Az olasz körön első számú emberként tekerő Cataldo most is indul, Boasson Hagenhez hasonlóan. A norvég versenyző a tavalyi Dauphinén nyert utoljára szakaszt, de most jó eséllyel új csapatba kerül. Valószínűleg a Tinkoffnál folytatja.
Robert Gesink: Ő is a Vueltára készül, ami számára az év legfontosabb három hete lesz. Ebben az idényben eddig, alig fejezett be rangos versenyt. A szezonkezdete biztató volt, a TDU-n 6. volt összetettben.

Fotó: Eurosport

Giant: Szokás szerint a sprinterekre építenek, Mezgec és Arndt is bekerült a keretbe. A fiatal osztrák Preidlerre érdemes lesz figyelni, sokak szerint nagy tehetség. Barguil szintén tagja a csapatnak, őt az Astana szeretné megszerezni.
A sprinterek: Az első négy szakaszon, könnyen elképzelhető, hogy mezőnyhajrá dönt majd. Ennek megfelelően, kiváló sprinterek találhatóak a mezőnyben: Davide Appollonio (Ag2r La Mondiale), Jacopo Guarnieri (Astana), Theo Bos (Belkin), Thor Hushovd (BMC), Tyler Farrar, Steele Von Hoff (Garmin - Sharp), Marco Haller (Katusha), Niccolò Bonifazio,Sacha Modolo, Roberto Ferrari (Lampre - Merida), Kenny Dehaes (Lotto - Belisol), Juan Josè Lobato (Movistar), Nikolas Maes (Omega Pharma - QuickStep), Michael Matthews (Orica GreenEDGE), Edvald Boasson Hagen (Sky), Luka Mezgec (Giant)
Pieter Weening: A címvédő, aki pár nappal korábban első lett a Toszkán körversenyen. Az Oricában rajta kívül, a Giron szakaszt nyerő és a rózsaszín trikót 6 napig viselő Matthewst is láthatjuk.
Movistar: Valverde szombaton megnyerte a san sebastiani egynapost, de a Lengyel körön nem indul. Erős sorral érkeztek a spanyolok: a tavalyi második helyezett Ion Izaguirre, a Tour után nem pihenő Intxausti, és a remek időfutam menő Malori is csapattag. Quintana otthon készül, a Vuleta előtt csak a burgoszi körversenyen láthatjuk.
Az ESB esélyesei:
*** Dario Cataldo, Ion Izaguirre, Rafal Majka
** Fabio Aru, Robert Gesink, Robert Kiserlowski
*  Pieter Weening, Adriano Malori, Michael Matthews
Meglepetésember: Moreno Moser, Georg Preidler
A szakaszok szintrajzokkal: ITT
Rajtlista:ITT
TV: Vasárnap 17.30 (Eurosport, élő)
Tour de France
Öt kritikus szakasz, ahol eldőlhet a 2021-es Tour
17 ÓRÁJA
Kerékpár
Cycling Show: Az Eolo Kometa drámai bemutatkozása a Giro d'Italián
EGY NAPJA