Jövő hét szerdán az Eurosporton is elkezdődött volna a 2021-es kerékpáros szezon, ráadásul a rajton rögtön két magyar versenyzőt láthattunk volna.


Ma délután azonban kiderült, hogy a valenciai kört sem tudják megrendezni az eredeti időpontban, így Fetter Erik (Eolo-Kometa) és Valter Attila (FDJ) bemutatkozása is csúszik. Mindkét magyar versenyző Spanyolországban indította volna a 2021-es szezont, a halasztás miatt azonban az ő versenyprogramjuk is módosult.
Jelen állás szerint a vasárnapiGrand Prix Cycliste la Marseillaise lesz az első európai verseny, amit az Eurosport Playern élőben mutatunk. A Clasica de Almeria még ott van a naptárban, ha azt az egynapost meg tudják tartani, akkor február 14-ig kell várni az első tv-s országúti közvetítésünkig.
Giro d'Italia
Valter Attila: "Nem gondoltam, hogy ilyen harc lesz a győzelemért"
EGY ÓRÁJA
A Tour Down Under törlésével az UAE Tour lesz az első idei WorldTour-verseny, amit a tervek szerint február 21-től közvetítünk majd az Eurosporton.
Jelentősebb törölt vagy elhalasztott versenyek 2021-ben
Tour Down Under, La Tropicale Amissa Bongo, Vuelta a San Juan, Cadel Evans Great Ocean Road Race, Tour de Langkawi, Saudi Tour, Herald Sun Tour, Tour Colombia, Tour of Oman, Tour of Antalya, Vuelta a Ciclista a la Región de Murcia, Tour de Yorkshire, Tour de Normandie, Colorado Classic, Volta ao Algarve, Challenge Mallorca, Comunitat Valenciana 
„Reméljük, legalább a nagyobb versenyek lemennek" - csúszik a szezonkezdés, egyre nő a bizonytalanság a mezőnyben | Eurosport
A halasztások elkezdték érinteni az európai naptár felkészülési versenyeit is, ami egyre nehezebben érinti a problémát nagyrészt figyelmen kívül hagyni próbáló bringásokat. Hiába hihettük sokan, hogy az előző szezon nehézségei után a kerékpársport már kint van a vízből, és a koronavírus nem okoz több problémát, sajnos nem így alakult.
Giro d'Italia
Valter Attila: "Nem gondoltam, hogy ilyen harc lesz a győzelemért"
EGY ÓRÁJA
Giro d'Italia
Valter Attila 4. helyének krónikája: hősies küzdelem, drámai végjáték - összefoglaló
2 ÓRÁJA