Hatalmas versenyt hozott az egyik legnépszerűbb egynapos, a Strade Bianche, melyet két elsöprő erejű, brutális támadásának köszönhetően Mathieu Van der Poel nyert meg. Julian Alaphilippe lett a második, Egan Bernal pedig megjött harmadiknak. Nézzük, mit mondtak a főszereplők a célba érkezés után. 


"Ez egy olyan verseny volt, amit mindenképpen meg akartam nyerni" - mondta a győztes Van der Poel. "Jó érzés, hogy sikerült. Erősnek éreztem magam, úgyhogy az utolsó murvás részen támadtam. Jó, hogy maradt erőm az utolsó emelkedőre. Alaphilippe talán kicsit fáradtabb volt a végén. Mondta, hogy lábai már nem tudtak reagálni a támadásomra. Általában full gázon nyomja, most meg vissza-vissza fogta magát, úgyhogy tudtam, hogy nem blöfföl. Bernal is nagyon jól ment, főleg fölfelé. Remélem, ez egy szép hosszú sorozat első állomása."
"Nem mentem rosszul, de a végén nem voltam elég jó" - mondta a negyedik Van Aert. "A forma megvan, de egy kis élesség, egy plusz fokozat még hiányzott a végén. Ez a legrosszabb eredmény, amit itt elértem, mégis elégedett vagyok a negyedik hellyel. A cél mindig a győzelem, de ez ma nem volt benne a pakliban. Mathieu elképesztő volt ma. Ezen a versenyen mindig a legerősebb versenyző győz, és ő ezt ma be is bizonyította."
Kerékpár
Van Aert: „Soha nem lesz belőlem háromhetes-menő”
8 ÓRÁJA

Ev0Ke1EWgAE3UeS.jpg

Fotó: Eurosport

"Csapatként egy hihetetlenül jó versenyt futottunk ma, aktívak voltunk egész nap" - fogalmazott Pogacar, aki végül hetedikként zárt. "A végén ott voltam az elöl lévők közt, de amikor Van der Poel támadott, elég durván megzuhantam. Persze nem adtam fel, harcoltam a negyedik helyért. Megpróbáltuk elkapni az elöl lévő hármast, de nem volt esélyünk. A végén próbáltam még feljebb jönni, de mire Sienába értünk, én már teljesen kész voltam. Örülök a hetedik helynek."
"Mindent kihoztam magamból, úgyhogy nincs mit bánjak" - mondta Alaphilippe. "Mathieu-nek brutál jó lába volt ma, ezt az utolsó emelkedőn mindenki láthatta, egyértelműen ő volt a legerősebb. Mostantól a Tirrenóra, a Sanremóra és a belga klasszikusokra összpontosítok."
Mathieu van der Poel megint elképesztő volt, egy brutális támadás után nyerte a Strade Bianchét! | Eurosport
Alaphilippe és Bernal a dobogón, Mathieu van der Poel nyerte a Strade Bianchét!
"Őszintén szólva egy kicsit meglepődtem, hogy a dobogón végeztem" - fogalmazott a harmadiknak beérkező Bernal. "Nem vagyok egy klasszikus-specialista, úgyhogy nagy megtiszteltetés, hogy Mathieu és a világbajnok Alaphilippe mellett állhattam a dobogón. Mindenki erős volt elöl, úgyhogy az utolsó emelkedőre maradt a döntés. Megpróbálok önbizalmat meríteni ebből a napból és élvezni az előttem álló versenyeket."
Kerékpár
Roglič óvatos, de a nagy kérdésre még nem tudja a választ
TEGNAP - 18:16
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
27/11/2022 - 13:03