Már élete második versenyét megnyerte a murcia közeli Yeclában. Tizenegy és tizennégy éves kora között 50 győzelmet szerzett sorozatban. Ekkor kapta a "legyőzhetetlen" becenevet.
Alejandro Valverde pályafutása során harmadszor lett az idény legjobbja. Ő maga sem tagadja, ez volt élete legjobb éve. Harmincnégy évesen. Ha szigorúan a győzelmek számából (11) indulunk ki, akkor már volt jobb szezonja (tíz éve 15-ig jutott). Lehet, hogy a Touron sokaknak csalódást okozott, de februártól októberig kimagaslóan és kiegyensúlyozottan teljesített. Ráadásul érmet szerzett a ponferradai világbajnokságon, ami különösen széppé tette a 2014-es évét.
"A Tour után kezdtem el figyelni a WT összetettet, és akkor láttam, hogy Contador kicsivel előttem áll. Reménykedtem egy dobogóban a Lombardián, ez meg is lett. Utána már tudtam, el kellene mennem Pekingbe. Az a verseny eredetileg nem szerepelt a programomban. Majd Conta sajnos bukott, lemondta a részvételt, így én sem mentem el a világ végére".
Tour de France
Öt kritikus szakasz, ahol eldőlhet a 2021-es Tour
14 ÓRÁJA
Bronzérem hazai pályán, és harmadik hely a Vueltán. Melynek eredetileg segítőként vágott neki. A spanyol körön csapaton belül nem tőle, hanem Quintanától várták a jó eredményt. Ez szemmel láthatóan jót tett Alejandrónak. A Lombard kör előtt nem sokkal újra apuka lett (kislánya Natalia, az anyuka nevét kapta), nemrég újabb 3 évvel meghosszabbította a szerződését. A következő szezonokban 2,7 millió euró körüli összeget kereshet. Ragaszkodik a Movistarhoz, már a Vuelta alatt is sokszor kihangsúlyozta, nem szeretne külföldre igazolni. Még 2007-ben 3,3 millióért vitte volna a T-Mobile, de inkább maradt. Néhány évvel korábban, ő volt a világ egyik legjobban fizetett kerékpárosa. 2010-ben például 2,5 millió euróval vezette a listát Paolo Bettini és Tom Boonen előtt.
Lassan 10 év eltelt azóta, hogy 2006-ban először az idény legjobbja lett. "A versenyzés és az edzés még mindig örömet okoz. Nem érzem fáradtnak vagy fásultnak magam. Tizenkét évet eltölteni a legmagasabb szinten, nem egyszerű".

Alejandro Valverde: 10 világbajnoki részvétel, 6 érem

Fotó: Eurosport

Az édesapja Juan elég későn - 34 éves korában - kezdett amatőrként tekerni, a kis Alejandro tőle örökölte a sportág szeretetét. Eredetileg focista szeretett volna lenni, de elég hamar kiderült, hogy nincs sok labdaérzéke. Kilenc évesen kapta meg élete első kerékpárját,így lehetősége volt követni tesóját Juan Franciscót, aki szintén sokat tekert szabadidejében.
Laurent Jalabert volt a példaképe, 2002-ben szerződtette a Kelme. Akkor indult el a profi pályafutása. Tizenkét év alatt 16 nagy körversenyen indult (2009-ben nyerte Vueltát + további öt alkalommal volt dobogós) és 6 rangos egynaposon győzött. Óriási sztár Spanyolországban, ennek megfelelően a magánéletét is sokan figyelemmel kísérik.
Valverde szezonja képekben: GALÉRIA
2008 januárjában születtek meg az ikrei (Ivan és Alejandro) korábbi feleségétől Angelától, akitől nem sokkal később elvált. A spanyol pletyka lapok még azt is kiderítették, hogy Valverdének a szakítás után gyerektartásként 8000 eurót kell fizetnie havonta.
Négy év múlva újra megházasodott, a korábbi Miss Murciát, Natalia Mateót vette el szülővárosa, a Murcia közeli Cresta del Gallóban. Létfontosságú információ, a hölgy a híres gibraltári születésű tervező John Galliano ruháját viselte az esküvőn. Ahol Miguel Indurain, Pedro Delgado, Fran Ventoso, David Arroyo, Luis León Sánchez, José Joaquín Rojas, Eusebio Unzue, és a jó barát, Oscar Sevilla is a meghívottak között szerepelt.
A következő évben nem zárja ki annak lehetőségét, hogy mind a három nagy körön rajthoz áll (a Girón még soha nem indult...), a Touron pedig gondolkodás nélkül kész Quintanát segíteni.
Alejandro Valverde, az év legjobbja.
Megint.
Kerékpár
Cycling Show: Az Eolo Kometa drámai bemutatkozása a Giro d'Italián
20 ÓRÁJA
Kerékpár
Wout van Aert: „Most nem mi voltunk a legerősebbek, a Touron nem rajtunk lesz a nyomás”
EGY NAPJA