"Letelt a tíz nap, Morgane-nal lenyomtuk a Gran Canaria-i edzőtábort. Most pedig jöjjenek a számok, hisz direkt elővettem a laptopomat, hogy pontos adatokkal tudjak szolgálni nektek. 

Tíz nap alatt 45 órát tekertem, összesen 1250 kilométert mentem. A pihenőnapokat is beleszámolva ez 120 kilométeres átlagot jelent. Háromnapos blokkokban dolgoztam, ami azt jelenti, hogy két pihim volt, de akkor is mentem lazán két órát.
Összesen 20.000 méternyi szintkülönbséget másztam meg, de okosan csináltam, olyan 27 és 30 köré lőttem be az átlagot. Tavaly januárban volt olyan hetem otthon, amikor 6000 métert másztam, de a tengerszint feletti magasság miatt nem szabad összehasonlítani a kettőt. 
Giro d'Italia Donne
Vas Blanka jól van és rajthoz áll a Giro szerdai szakaszán, itt nézheted!
EGY ÓRÁJA
Aztán ott vannak a wattok. 

MjAyMTAxMWZmMGMwNzRmYTc4MjU4YzBlNDJlMjc3ZmJiNmQ3NzM.jpg

Fotó: Eurosport

Tudom, hogy sok amatőr versenyző képes rápörögni a számokra, de szerintem semmit nem mondana, ha a tíznapos wattátlagomról beszélnék. Itt inkább az a fontos, hogy egy komoly és hosszú edzésnap végén is hozzam pár másodpercig azt a számot, amivel közel vagyok a maximumomhoz. Itt most ez 1730 watt volt. De másnap egy hasonló edzés végén az 1700-at sem értem el. Azon dolgozunk, hogy a legjobb wattszámomat 7-10 másodpercen keresztül tartani tudjam.
Két pihenőnapom volt, amikor nem keltem órára, de végül csak felültem a bicóra. Ilyen szép napsütéses időre egyszerűen nem lehetett nemet mondani. De kellettek a könnyebb napok, mert ahogy haladtam előre a munkával, úgy jött meg a fáradtság, és majdnem minden este azt kérdeztem magamtól, hogy fogok holnap felülni a kerékpáromra. Fájtak a lábaim, masszőröm meg nem volt, ami azért az jól jött volna.
Egyszer olyan szinten kihajtottam magam, hogy a korai vacsi után ledőltem, és egyhuzamban 12 órát aludtam.

MjAyMTAxYzM2YTY1YzhmZDQ5NTJlOGNjOTUxN2RiMjdhOGU5ZjM.jpg

Fotó: Eurosport

Ahogy korábban is jeleztem, négy csapattársam csatlakozott hozzám, szerencsére nem egy időpontban. Miles (Scotson) ugyanis valahogy az első tekerés során eltörte váltóját, viszont a később érkező Ramon (Sinkeldam) utána tudott hozni egy újat. Vannak boltok a környéken, de ilyet biztosan nem tudtunk volna venni.
Jó, hogy megjöttek a srácok, dobtak egy kicsit a hangulatomon, és szerintem az edzőink össze is beszéltek, mert sokszor ugyanezt a melót kellett elvégeznünk. Amikor más feladatink voltak, GPS koordináták alapján belőttünk egy talihelyet, és onnantól kezdve együtt folytattuk.
Összesen 60 sprintet szimuláltunk, ami egy felvezetés utáni 10 másodperces maximum erőkifejtést jelent. Julien (Pinot, az edzője) természetesen minden számomat látja a gépén, és általában kétnaponta fűz valamilyen kommentárt az edzésmunkámhoz. Legtöbbször a pedálfordulattal volt problémája, de az esetek többségében azért dicsért. Róla viszont majd később, mert megérdemel egy saját jegyzetet.
Szerencsére Madouas édesapja, Laurent is itt lakott a közelben, így volt olyan edzésünk, amikor autóval tudott elkísérni minket. Ez főleg a lejtmenetek során jött nagyon jól, mert a kocsiból ki tudta adni a meleg kabátot, amit nem mi cipeltünk.

MjAyMTAxNjY1NjU1OGMzOWFkOGE2ZTZjN2EzZTBjZTUyZGRlNmE.jpg

Fotó: Eurosport

Kiszámoltam, hogy tekerés közben óránként 1 liter vizet ittam, ami nagyjából 45 darab palackot jelent. Direkt 500 milis kulacsot vittem magammal, hogy ne kelljen sokszor megállnom. De nyilván volt olyan alkalom is, amikor begurultam egy kávézóba, és ott kértem inni. 
Jó, nem volt hőség, az utolsó öt napra kicsit vissza is esett a hőmérséklet, de legtöbbször 17-18 fokban tudtam tekerni.
És még valami, ugyanis Morgane-ra nagyon büszke vagyok. Már múltkor is írtam, hogy kifejezetten sportos és imád tekerni, de most a tíz nap alatt több mint 17 órát töltött a kerékpárján. Nem csak ő, én is végig tök jól elvoltam. Tényleg minőségi munkát végeztem, a végére már éreztem, hogy rendesen haladok."
(Arnaud Demare)
 ouest-france.fr
Tour de France
Nincs semmi labdaérzéke, és a bicóját sem tudja megszerelni – barátok mesélnek Van Aertról
2 ÓRÁJA
Tour de France
Tizenegy szektor, majdnem 20 kilométer kockaköveken, jön a Tour de France 5. szakasza
3 ÓRÁJA