Miközben Petacchi, Agnoli, és Horner csapatot keres magának, egy 22 éves fiatalember bejelentette a visszavonulását.
Nem is akárki. A nagy tehetségnek tartott, az előző idényt a BMC-nél töltő Ignazio Moser. A legendás Francesco fia.
"Egyik nap felkeltem az ágyból, és azt mondtam: vége, ennyi volt. Amikor a kerékpározás, az edzés, a felkészülés már terhet jelent és nincs kedved az egészhez, az már rég rossz."
Giro d'Italia
"Szökés vagy gruppetto" - Dina Marci az első Girójára készül
4 ÓRA
A papát - aki minden idők legtöbb győzelmével rendelkező olasz kerékpárosa - talán senkinek nem kell bemutatni. Az unokatesót Moreno Mosert sem. Francesco másik két gyereke, Carlo és Francesca már a csapatot erősíti. Tagjai a családi vállalkozásnak, a híres Moser borászatnak.

Ignazio 22 évesen bejelentette a visszavonulását. A családi borászatban fog dolgozni

Fotó: Eurosport

"Minden nap egyre nehezebb volt számomra, ez a döntés némileg felszabadított. Nem akartam átverni senkit, a Moser név azért ennél többet jelent. Az anyukám gond nélkül elfogadta a döntésemet, apa megértette, és nem próbált győzködni. A BMC-nél is azt mondták, álljak le egy kicsit és gondolkozzak a folytatáson, de én már döntöttem. Az életem első fele lezárult, és nem sikerült olyan jóra, mint azt terveztem".
Ignazio az idei év elején, nem véletlenül került a BMC-hez. A különböző utánpótláscsapatokban sorra nyerte a versenyeket, hét év alatt több mint 80 sikerig jutott. Már hét évesen korábban kezdett, 22 évesen pedig (amikor a papa anno profinak állt) bejelentette a visszavonulását.
"Most jön a borászkodás. Ebbe is gyorsan beletanulok majd. A versenyzéssel leállok, de a kerékpár örök szerelem marad. Elmegyek majd tekerni, mostanában is voltunk együtt Morenoval. A Moser név Olaszországban egyet jelent az országúti kerékpárral. Apáról mindenkinek a győzelmek jutnak eszébe, és egy minőségi márkanév. Mikor elkezdtem tudtam, hogy nem fogom túlszárnyalni, vagy esetleg megközelíteni az eredményeit. Bennem ennyi volt. Csak kicsit a Paris-Roubaix-t sajnálom. Kétszer indultam rajta, de a győzelem egy örök álom marad..."
Tudtátok?!?
A Moser családban gyakorlatilag mindenki kerékpározott. A Cannondale-nál tekerő Moreno apjának (Diego) a testvére volt Francesco, aki 15 évig tartó pályafutása során nem kevesebb, mint 298 győzelmet szerzett. 1984-ben Giro d'Italiát és Milano-Sanremot nyert! Az ő testvérei Diego, Aldo és Enzo szintén versenyeztek. Aldo: két napig tekert rózsaszínben a Giron, 1954 és 1972 között volt profi. Enzo: 5 évig versenyzett, Giro del Trentinót nyert (1962-ben). Diego: Moreno édesapja, 1970-73 között volt profi. Leonardo: Moreno testvére, 4 évig versenyzett, a mai napig az öccse egyik legnagyobb szurkolója. A Moser-család: összesen 55 szezon a profi kerékpársportban, és 319 győzelem!
Giro d'Italia
Dina Marci, Valter Attila, és minden ami Giro (ESB podcast)
18 ÓRA
Giro d'Italia
Dina Marci, Valter Attila, és minden ami Giro (ESB podcast)
19 ÓRA