A ma rajtoló Baszk körversenyen először fut össze ebben a szezonban Primoz Roglic és Tadej Pogacar. A két szlovén versenyző eddig elkerülte egymást, igaz, Rogla nem is sokat ment 2021-ben. Mindössze egyszer, a drámai körülmények között, két bukást követően elvesztett Párizs-Nizzán láthattuk.


"Hogy is mondjam? Ez nem az a szakasz volt, mint amit reméltünk. Több hibát is elkövettem, az első miatt kificamítottam a vállam, aztán abból jött a többi. Mindent beleadtam, de sajnos már nem tudtam utolérni az elöl lévőket. Kár érte, de most már a következőversenyekre koncentrálunk."
Ezt mondta Roglic a Párizs-Nizza után, amit a két bukás miatt az utolsónapon veszített el. Pedig addig nagyot ment, három szakaszt nyert, kimagaslott a mezőnyből, és tényleg semmi előjele nem volt annak, hogy Maximilian Schachmann leveszi róla a sárga trikót.
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
19 ÓRÁJA
"Megpróbáltam mindent kipréselni magamból, de a feladat meghaladta a képességeimet. Ehhez nincs is mit hozzáfűzni. Nyilván csalódottak vagyunk, de az élet nem áll meg, megyünk tovább előre."
Ha emlékszünk rá, a mezőny az első bukást követően még bevárta Roglic-ot, a második után azonban mentek tovább az Astana és a Bora vezetésével.
"Korrektek voltak a többiek az első eset után" - mondta Grischa Niermann a Jumbo sportigazgatója. „A második bukást követően viszont elől nyomták tovább, de ilyen a kerékpársport, ilyen az élet. Talán mi is ezt tettük volna a többiek helyében. Nem okolhatunk senkit, maximum csak magunkat, amiért nem tudtuk Primozt felvinni a főmezőnybe."

Roglic a bukása után a Párizs-Nizzán

Fotó: AFP

Roglic viszonylag hamar, egy hét alatt kiheverte a vállsérülését, szóval nem kellett változtatni a programján. Ma Tadej Pogacar mellett Tao Geoghegan Hart „ellen” is tekerhet Baszkföldön, azaz a három tavalyi GT-győztese ott lesz a mezőnyben. Mint a Katalán kört elég nagy fölénnyel megnyerő Adam Yates.
Annak köszönhetően, hogy a Jumbo-Visma szlovén versenyzője nem sérült meg komolyabban a Párizs-Nizza zárónapján, az eredeti programját követheti, vagyis az idei második többnaposát követően elmegy az Amstelra, a Fléche Wallonne-ra és a Liége-re is.

60. BASZK KÖRVERSENY – AZ ESB ESÉLYESEI

⭐⭐⭐ Primoz Roglic, Tadej Pogacar
⭐⭐ Adam Yates, Esteban Chaves, Maximilian Schachmann, Jakob Fuglsang, Tao Geoghegan Hart, Mikel Landa
⭐ Richard Carapaz, Ion Izagirre, wilco Kelderman, Alejandro Valverde, Bauke Mollema, Hugh Carthy, Sergio Higuita
☝ Emanuel Buchmann, Pello Bilbao, Enric Mas, Michael Woods, David Gaudu, Pierre Latour, Guillaume Martin, Marc Hirschi, Ben O’Connor, Ben Hermans, Patrick Konrad
🗺 Az útvonal / szakaszok
🚴 Rajtlista
📺 Eurosport 1: hétfő-szombat - 15.30
Kerékpár
Sár, bukások, Pieterse - újabb epikus dagonya a világkupában
21 ÓRÁJA
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
TEGNAP - 17:18