Bár a vasárnapi Flandriára hangoló Alaphilippe-van der Poel duó is ott volt ma a Dwars door Vlaanderenen, ők ezúttal nem szóltak bele a végeredménybe, mint ahogy a sokáig nagyon erősnek tűnő van Avermaet vagy a Sanremót nemrég megnyerő Stuyven sem.

Senki nem tudott mit kezdeni a nagyon messziről támadó Dylan van Baarleval, aki egy elég komoly, 53 kilométer hosszú szólót vitt végig. Folyamatosan fél perc körül vezetett egy jó nevekből álló üldözősor előtt, de az előnye egyszer sem kezdett érdemben csökkeni.
Dylan van Baarle először győzött profi pályafutása során egynaposon, az Ineos pedig 2017 (Kwiatkowski/Sanremo) óta először nyert klasszikust.
Dwars door Vlaanderen
Dylan Van Baarle nyerte a Dwars door Vlaanderent
31/03/2021 14:39
Julian Alaphilippe 26 másodperc hátránnyal, az első csoportban jött meg, ahonnan Laporte tudott egy kicsit elgurulni az utolsó métereken, így ő lett a második.
Mathieu van der Poel nagyot dolgozott a hajrában, el is fogyott a végére, de a munkájának meglett a jutalma, hisz Merlier legalább bejött a dobogóra.
Peák Barna nem fejezte be a Dwars door Vlaanderent, mert egy fontos pillanatban kerékkel kellett kisegítenie a csapattársát, Jack Bauert, így számára ott és akkor véget ért a verseny.
Barna legközelebb szombaton versenyezhet, az általunk is közvetített GP Miguel Indurainon áll rajthoz.
Vasárnap pedig jön a Flandria, élő közvetítés 9.55-től az Eurosporton!
Kerékpár
Ugyanaz a srác, csak többet csöng a telefonja – Colbrelli idén újabb Rolexet venne a gyűjteményébe
EGY ÓRÁJA
Kerékpár
Van Aert nem viccel: rámegy a Roubaix-ra, a Flandriára és a többnaposokra is
8 ÓRÁJA