Szombat délután érkezett a teljesen váratlan bejelentés: Tom Dumoulin átmeneti ideig felhagy a profi kerékpársporttal. Vagyis visszavonul. A holland versenyző a saját Twitter oldalára feltett írásban magyarázta meg a döntését.


"A csapattal tegnap úgy döntöttünk, hogy átmeneti ideig elhagyom a szeretett sportágamat. Túl sok ideig éreztem a rám nehezedő nyomást és azt, hogy mindig mindenhol a maximumot kell adni. De mindeközben elfeledkeztem magamról, a jövőről, és arról, mit is akarok én pontosan az országúti kerékpártól" - írta Dumoulin, aki az eredeti tervek szerint a Strade Bianchén kezdte volna a szezont.
"Ameddig nem találom meg az egyértelmű válaszokat a kérdéseimre, azzal teszem a legjobbat a körülöttem lévő emberekkel, ha hátrébb lépek. Időre van szükségem, hogy rendet tegyek a fejemben, tisztáznom kell magamban a dolgokat. A csapatom és a családom mindenben támogatott és most, a döntés meghozatala után felszabadultnak érzem magam, ezzel egy óriási teher került le a vállamról. Az előttem álló időszakban sokat fogok gondolkozni és beszélgetni, bízom benne, hogy ezt követően meg is találom a szükséges válaszokat."
Giro d'Italia
Fetter Erik: „Kész csoda, hogy vasárnap szökni tudtam”
EGY ÓRÁJA
Tom Dumoulint tehát egy jó ideig biztosan nem láthatjuk majd a mezőnyben, remélhetőleg nem lesz végleges a korábbi Giro-győztes elhatározása.
Az ügyhöz egyébként Merijn Zeeman a Jumbo sportigazgatója annyit tett hozzá, hogy Dumoulin nagyon nehezen élte meg a koronavírusi miatt első tavaszi leállást, és a mostani edzőtáborban is látszott rajta, hogy egyszerűen nem élvezi a tekerést. 
A bejelentés és maga a visszavonulás ugyanakkor őt is kifejezetten meglepte.
Giro d'Italia
Hármasban a Giro középső hetéről - ESB podcast
11 ÓRÁJA
Giro d'Italia
Ciccone nagyot szólózott, Fetter Erik szökésben villogott a Giro 15. szakaszán
TEGNAP 16:25