Getty Images

Dumoulin: Ilyen egy tökéletes év

Dumoulin: Ilyen egy tökéletes év
By Eurosport

The 12/10/2017 at 16:03Updated The 12/10/2017 at 16:10

Tom Dumoulin mesél a kiváló szezonjáról, a hazai népszerűségről, és a jövő évi tervekről.

Milyen egy tökéletes szezon?
Hát, nagyjából olyan, amilyet most Tom Dumoulin futott. Megnyerte a 100. Girót, majd Bergenből két időfutam arannyal utazhatott haza. És ki tudja, ha nincs az a megfázás, még a Lombardián is főszereplő lehetett volna.
Ő sem tagadja, ez egy fantasztikus év volt számára. Ami meghozta a nagy áttörést. Otthon eddig is jól ismerték, de most már nem tud úgy kimenni az utcára, hogy fel ne ismerjék. Ennyit tesz, ha valaki holland kerékpársoként, 1980 után tud újra háromhetest nyerni.

Tom Dumoulin Chris Froome 2017

Tom Dumoulin Chris Froome 2017Getty Images

A csapatod és te is hatalmas évet futottatok, pedig a költségvetést nézve, nem vagytok a legjobbak között. Mi a titok?

Egy jó közösség vagyunk, ezt már tavaly is bizonyítottuk. Valóban nem mi költhetjük a legtöbbet, de a pénzt okos dolgokra fordítjuk. Teszem azt, nem feltétlenül kell egy verseny alatt luxus szállódában aludni. Én is sokat gondolkoztam azon, mi történt velünk idén. Nehéz válaszolni, de úgy tűnik, minden kis apró részlet a helyére került.

A Giro győzelem mennyire változattta meg az életedet?

Teljesen. Hollandiában eddig is ismertek, de most már nem tudok úgy kimenni az utcára, hogy ne állítsanak meg folyamatosan.

The winner of the 100th Giro d'Italia, Tour of Italy cycling race, Netherlands' Tom Dumoulin of team Sunweb celebrates on the podium after the last stage, an individual time-trial between Monza and Milan, on May 28, 2017

The winner of the 100th Giro d'Italia, Tour of Italy cycling race, Netherlands' Tom Dumoulin of team Sunweb celebrates on the podium after the last stage, an individual time-trial between Monza and Milan, on May 28, 2017Getty Images

Ez mennyire tetszik?

Néha jó, néha rossz. Verseny előtt vagy alatt, nyilván benne van. De ha a saját dolgaimat intézem, akkor annyira már nem szeretem. Az emberek nyilván nem nagyon tesznek különbséget.

Hova tetted a rózsaszín trikót?

Ott figyel a nappaliban, szépen bekeretezve. Szeretek naponta többször ránézni. Idővel lehet, hogy egy külön szobába kerül, de most jó helyen van.

Tom Dumoulin

Tom DumoulinImago