Hisz mi lesz így a kulacsokkal, és azokkal a szurkolókkal, akik rendszert csinálnak abból, hogy minél több ereklyét hazavigyenek valamelyik versenyről?

Még hétfőn, az AG2R svájci versenyzője egy szimpatikus, szívhez szóló üzenetet tett közzé a közösségi oldalán arról, hogy egy 24 évvel ezelőtt eldobott kulacs, milyen szinten volt befolyással a pályafutására. Schar írása a rajongók és a kollégák szimpátiáját is kiváltotta, de ettől még a szabály nem változik. Vagyis a továbbiakban sem lehet versenyzés közben kulaccsal megajándékozni az út szélén álló szurkolókat.
Ez nyilván a főszereplők életét nehezíti meg a leginkább, de vannak komoly gyűjtők, akik szintén „besokaltak” a hír hallatán.
Tour de France
„A Tourt szívesen törölném az agyamból” – Enric Mas mélyről jött vissza a Vuelta-dobogóra
5 ÓRÁJA
„A Facebook-oldalam tele van felháborodott üzenetekkel, a szurkolók egyszerűen nem értik és nem látják ennek a szabálynak az értelmét”– mondta a Het Nieuwsbladnak a 23 éves Jordi De Ryck, aki belga szinten komoly ereklyegyűjtőnek számít.
https://i.eurosport.com/2021/04/09/3025985.jpg
„Tíz évvel ezelőtt az apukámmal álltam kint az út szélén, és a Brabantse Pijl közben az egyik AG2R versenyző kidobott nekem egy kulacsot. Az a pillanat valósággal beszippantott ebbe a közegbe, azóta kb. 1500 darabot gyűjtöttem, itthon és külföldön. Főleg a szerelők segítettek, de nagyon sokat szedtem össze menet közben az út széléről. Ahogy Eddy Planckaert mondta a tévében: „Dobd el a kulacsot valamelyik út szélén álló gyereknek, és egy életre szóló rajongót kapsz cserébe.”
Jordi De Ryck egyébként attól tart, hogy hamarosan komoly „összecsapások” lehetnek a gyűjtők között, hisz mostantól csak egy kijelölt zóna környékén lesz esély a kulacsszerzésre. És ez sem nekik, sem a versenyzőknek nem a legjobb. De a szabály az szabály.
https://i.eurosport.com/2021/04/09/3025989.jpg
Nem a belgákról lenne szó, ha Het Nieuwsblad egyik újságírója ne kutatta volna fel,azt a mindössze 7 éves kissrácot, Gilles Cosyns-t, aki vasárnap megszerezte Michael Schar kizárást érő kulacsát.
„A testitanárommal együtt álltunk az út mellett, ő vette fel a földről, és adta oda nekem az AG2R-es kulacsot. Tök jó lesz ebből inni, és betenni a bicómba, miközben a keretben tekerek. Nem, nem adom oda senkinek, még egy Porschéra sem cserélném el”– mondta Gilles.
(Fotók: HLN.be)
Kerékpár
„A szíve egy hegyimenőé, a megindulása egy sprinteré” – Bini Girmay számára határ a csillagos ég
12 ÓRÁJA
Kerékpár
Pogačar: „Nagyon jó lenne újra Bernal ellen versenyezni”
TEGNAP - 17:30