A megszokott ibrányi sík pálya helyett, egy sokkal komolyabb útvonalon, Pannonhalmán rendezték meg pénteken a magyar bajnokságot. Mindössze 16-an fejezték be a versenyt, ami lassú rajttal együtt, 41,1-es átlagot hozott.
Aki pedig bejárta vagy előzetesen megnézte a körpályát (főleg a kis kört, ami az utolsó, egy kilométeres meredeket is tartalmazta), majdnem biztos lehetett abban, hogy ezen az ob-n nagyjából 4-5 versenyzőnek lehet reális esélye a győzelemre.
Az utolsó 20 kilométeren belül már tisztán látszott, hogy a Dina-Valter párosból kerül ki a győztes, a többieknek pedig marad a harmadik hely.
Kerékpár
Megnyílt az átigazolási piac, de kevés nagy sztár vált csapatot
01/08/2022 17:20
Marci ugyan az utolsó előtti mászás során egész szépen leszakította magáról Valter Attilát, de a befutóhoz már együtt érkeztek, és Atiban egy kicsivel több maradt.
„Kétszázzal a vége előtt indult meg, pont egy másodperccel korábban, mint ahogy én szerettem volna támadni” – mondta Dina Marci, aki végül három másodperc hátránnyal lett második Valter mögött.
Nagyon jó helyre került a magyar bajnoki trikó, bár volt olyan pillanat, amikor már láttam magam előtt, hogy megnyerem.
– mesélte Dina Marci szombat délelőtt az Eurosportnak.
„Az utolsó előtti körben le is tudtam szakítani Atit, de az emelkedő végére magára talált, és nem volt akkora a különbség köztünk, hogy a lefelében ne tudott volna visszaérni. Igazából nagyon jól csinálta végét, pénteken a tapasztalat nyert. Látszik, hogy ő már jóval többször volt olyan helyzetben, amikor a győzelemért mehetett. Legalábbis nálam jóval többször, és ez sokat számít. Bármilyen furcsán hangzik, nyerni is tudni kell.”

Dina Márton és Valter Attila (Fotó: Németh András)

Fotó: Eurosport

Az Eolo-Kometa versenyzője 2018 után ismét második helyen zárta az ob-t, Valter Attila pedig először lett felnőtt magyar bajnok, nem mellesleg, a 2020-as Tour de Hongrie után nyert ismét.
De mit gondol Marci erről a második helyről, egy nappal a verseny után?
„Vegyes érzések vannak bennem. A teljesítményemmel elégedett vagyok, a helyezésemmel viszont nem. De legalább jók a számok, erősnek érzem magam, és azért az elmúlt évek bajnokságaihoz képest ez a helyezés mégiscsak előrelépés nekem. Nagyon jó volt a pálya, ennél nehezebb útvonal szerintem nem is kell.”
Dina Marci legközelebb a július 16-án kezdődő Gemenc-kupán indul, ahol a magyar válogatott tagjaként áll rajthoz.
Kerékpár
Elütötték edzésen Valter Attilát, a védőangyala vigyázott rá
21/07/2022 20:16
Kerékpár
Valter Attila: „Fejben készen állok a Vueltára, motivált vagyok, a többi nem rajtam múlik”
07/07/2022 10:14