„Ha megérdemlem, akkor innen simán lehet visszaút egy magasabb szintre. Legyünk őszinték, az idei szezonom után nagyjából ez volt a realitás. Hisz nem nagyon voltak kiemelkedő eredményeim”– mesélte az Eurosportnak Dina Marci, aki 4 szezon után elhagyta az Eolo-Kometa csapatát, és egy cseh konti sorhoz, az ATT Investments csapatához szerződött.
Ami azt jelenti, hogy jövőre talán kevesebbet látjuk a tv-ben, és a Girón sem lesz ott, de Marci ettől még nagyon elégedett az új csapatával, és mint mondja, jó társaságba, egy profi mentalitású közegbe került. Ami nem egy utolsó szempont azok után, hogy tavasszal még a visszavonulás gondolata is átfutott a fején, annyira nem érezte jól magát.
Bár a csapatváltás csak szeptember végén vált biztossá, Dina Marci magában már hónapokkal korábban arra készült, hogy biztosan nem hosszabbít szerződést az Eolóval.
Kerékpár
Így reagáltak a volt csapattársak és barátok Valter Attila jumbós igazolására
30/08/2022 - 12:15

Mióta tudod, hogy nem maradsz az Eolo-Kométánál, és mióta lett biztos az új csapatod?
Tudat alatt március környékén már éreztem, hogy ebből nem lesz folytatás, de hivatalos csak szeptember elején lett az egész. Az ATT Investments pedig annak a hónapnak a végén vált biztossá.
Mennyi jónak mondható ajánlatod volt?
Még pár konti sortól volt megkerésésem, de elég hamar megegyeztünk a csehekkel, mert ezen a szinten tényleg egy nagyon jónak mondható ajánlatot kaptam. Szóval gyorsan igent is mondtam. Kifejezetten tetszett a versenyprogram, jó a társaság, a hangulat, a mentalitásuk, tényleg minden szimpatikus volt az ATT-nél. Ez párosult egy konti szinten kifejezetten jó szerződéssel. A csapat anyagilag stabil, Otruba, Raim, vagy Turek személyében azért elég erős nevek lesznek a keretben, épp ezért komolyak is a célok 2023-ra.
Innen lehet visszaút egy magasabb szintre?
Egyértelműen. Már amennyiben megérdemlem. Ha nem, akkor meg nincs. Ez ilyen egyszerű. Legyünk őszinték, az idei szezonom után ez volt a realitás. Nem nagyon voltak kiemelkedő eredményeim.
Az mit jelent, hogy tetszett a versenyprogram?
Csomó pont egyes versenyünk lesz, például a szlovák, a román vagy a cseh kör, simán lehet, hogy megyünk a Hainanra, meg nyilván nem kevés pont kettesen indulunk. Szóval sokat tudok menni, ami nekem külön jó, mivel ez a része nagyon hiányzott. Mármint a folyamatos versenyezés.
Mondtad, hogy konti szinten stabil a csapat, jól állnak anyagilag, de akkor miért hallottunk mégis egészen keveset róluk?
Eddig U23-as csapatként működtek, utánpótlásnevelő sorként kezdték, de tavaly azért már voltak felnőttek is a keretben. De azt hallottam, hogy az ATT Investments főnöke azért nagyban gondolkozik, szóval ez tényleg egy biztos lábakon álló csapat.

Dina Marci (b) és Valter Ati (fotó: EoloKometaTeam)

Fotó: Twitter


Felszerelés, bicó?
A mezt illetően valószínűleg Ale-ban megyünk, a kerékpár Lapierre, az a váz, ami Atinak is volt, elektromos Dura-Ace-el meg wattmérővel szerelve. Conti gumik, Shimano cipők, szóval a felszerelés elég korrekt.
Miért gondolja mindenki azt, hogy ez a szerződés neked mindenképp rossz és nagy visszalépés?
Nekem egyetlen dolog fontos, hogy jól érezzem magam a csapatomnál, és ki tudjam hozni magamból a maximumot. Az pedig nem érdekel, hogy ez például egy pont kettes versenyen lesz vagy netán a Girón. Ráadásul nem is éreztem már túl jól magam az Eolóban, márciusban konkrétan abba akartam hagyni az egészet. Lehet, hogy jövőre új néven fut a csapat, lesz egy másik névadó szponzoruk, és nekem már hivatalosan is emelniük kellett volna a fizetésemet. Most viszont ebből az összegből vehetnek spanyol meg olasz fiatalokat. Szóval miért kellenék én az Eolónak?
Ott az Erik, hozzá ragaszkodnak, ezt már többször el is mondták. De ha véletlenül kaptam volna új szerződést, valószínűleg akkor sem mentem volna Girót. Itt viszont számolnak velem, és tiszta lappal indulok.
Találkoztál már az új csapattársakkal?
Volt már egy rövid túrázgatós összetartásunk, négy nap alatt 80 kilométert mentünk a hegyekben. Jövő héten megyek ki a csapathoz egy montis edzőtáborba, és decemberben utazunk majd Spanyolországba, Alteába.
Konti sorhoz igazoltál, így jövőre biztosan nem lesz Giro, de ennek ellenére mondhatjuk, hogy most minden oké veled?
Ez így van. Én az ATT-re egy nagy lehetőségként tekintek, és már most tök jól érzem magam a csapatnál. Ráadásul sokat versenyezhetek jövőre, és sokszor mehetek majd magamért. Ez sem egy utolsó szempont.
Kerékpár
Dina Marci: „Nagyon jó helyre került a magyar bajnoki trikó”
25/06/2022 - 16:06
Kerékpár
A rózsaszín után megvan a trikolor – Valter Ati magyar bajnok lett
24/06/2022 - 16:58