Bármilyen furcsa, de Rohan Dennis még nem nyert egyenkéntit amióta az Ineosnál teker. Ez egészen a mai napig volt igaz, a Katalán kör második szakaszát ugyanis 5 másodperccel behúzta Cavagna előtt. A harmadik helyen záró Joao Almeida pedig átvette a vezetést összetettben.


A keddi időfutamon Valter Attila sem ment rosszat, a 33. helye (és az 1.16 hátrány Dennis mögött) egészen jónak mondható. Hisz olyan versenyzőket előzött meg, mint például Mas, Carapaz, Bennett vagy Jungels.
Dennis 5 másodpercet adott a sokáig vezető Cavagnának, így 2019 szeptembere, azaz a yorkshire-i vb arany után ismét időfutamot tudott nyerni. Ami persze csak statisztikailag érdekes, hisz mindannyian jól emlékszünk rá, hogy tavaly októberben mekkorát melózott Tao Geoghegan Hartért a Girón.
Kerékpár
Pogačar két nagy körön indul, tele lesz sztárral a Giro-mezőnye
14 ÓRÁJA
A 18.5 km hosszú egyenkéntin Joao Almeida jött be a harmadik helyre, így a nyitónapot megnyerő Krontól átvette az első helyet összetettben, és a szerdai hegyi befutós szakaszt már ő kezdheti zöld-fehérben.
Holnap a Vallter 2000 nevű emelkedő, vagyis a szakasz végén egy nagyjából 33-35 perces mászás vár a mezőnyre, szóval ismét jelentősen átalakulhat az összetett. Szokás szerint 15.15-kor kezdünk az Eurosporton. De szerdán leszBrugge-De Panne is, Peák Barnával a mezőnyben. Azt a versenyt 15.00-tól láthatjátok az Eurosport 2-n.
Kerékpár
Van Avermaet nem akar az új Djokovic lenni
20 ÓRÁJA
Kerékpár
Gino Mäder: „Most akkor köpjem szembe magam és támogassam a sejket?”
TEGNAP 16:54